Jump to content

Knjizni upis u vlasnicki list


DjukaChajich

Preporučene objave

Molim objasnjenje sto znaci knjizni upis u vlasnicki list (B) za sve udjele na listi, a radi se o sporu izmedju tuzitelja grada i tuzenoga mene. Pise da se zabiljezuje postojanje spora izmedju stranaka. Spor se vodi za garazu koja je bila u istom knjiskom ulosku.

 

Kakve su moguce konzekvence toga upisa, te kako izbrisati upis na dio terena koji je u medjuvremenu darovan i nije bio dio spora?

 

Pozdrav i hvala....

 

 

P.S. Sretna Nova Godina......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

to znači da se knjižni upis odnosi na sve vlasnike upisane na B listu, u programu koji koristi gruntovnica postoji opcija upisa za sve vlasnike i opcija upisa na određenog vlasnika i njegov dio koja vrijedi ako je upisano više suvlasnika a spor se vodi samo protiv jednog.

 

ako je garaža ostala u tom zk ulošku upis mora ići tako jer nije predviđena druga opcija ali se u upisu naznači na koji dio čestice se odnosi spor.

 

ako je garaža otišla iz tog zk ul u drugi zk.ul. a spor se ne vodi za ostale nekretnine koje su ostale u njemu,referent je dužan izbrisati upis po službenoj dužnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Hvala na odgovoru Mare52, ispalo je da je njihova greska, kad su prepisivali teren u drugi ulozak, greskom su prebacili i upis... Tako da je to vec rijeseno.:-D

Jedino sto ne razumijem je da bez obzira cija je greska, naplacuju novih 20 kuna :-? za izdavanje vlasnickog lista... Hah, nikad na zelenu granu s birokracijom.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija