Jump to content

ugovor o doživotnom uzdržavanju


relami

Preporučene objave

Da li ugovorom o doživotnom uzdržavanju zakonski nasljednici mogu ostati bez nužnog dijla?Čovjek je sklopio sa sinom ugovor o doživotnom uzdržavanju iako se sin toga baš i ne drži jer čak i ne priča sa njim. Osim njega tu su i žena i troje djece od sina koji je umro pred dvadesetak godina a iza kojeg nije nikad održana ostavinska rasprava.Da li njih 4 mogu na kraju ostat potpuno izigrani? :-?:-? Osim toga djed sad djeci od pok. sina daje 500 kn mjesečno s tim da se moraju svaki put potpisat u rokovnik kad su i koliko dobili.Da li slučajno pokušava na perfidan način isplatit taj "NUŽNI DIO". :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

koliko ja znam da se ovakvim ugovorom može onemogućiti nasljeđivanje nužnog dijela...riječ je naime o dvostranoobveznom ugovoru u kojem davatelj osiguranaj daje ( ili bi trebao davati ) primatelju određenu skrb i / ili novčane vrijednosti. Dakle davatelj uzdržavanja na neki naćin plaća nekretninu. Kada bi tužili za nužni dio on bi sigurno ustao protutužbom da mu vratite uloženo, a što bi sigurno bio znatan iznos novca

 

Darovi dani za života ureačuavaju se u nužni dio, ali ne vjerujem da je davanej novaca unucima pokušaj izbjegavanja nužnog dijela ( to bi bilo baš perfidno ) jeste li možda pomislili da djed voli unuke, a traži da upisuju darove zbog nekih svojih mušica?

 

osim navedenoga dok mu je živa žena i sin unuci uopće ne bi došli u položaj da nasljeđuju iza djeda, pa na taj način ne bi ni mogli tražiti nužni nasljedni dio, već sventualno njihova majka za sebe...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija