Jump to content

apsolutna zastara zaTTO u prom nesreći


Otto

Preporučene objave

Kolika je dakle zastra za TTO u prometnoj nesreći.

 

Naime na proljeće će bitii 4 godine odkako sam prouzročio sudar u kojem su se vozači žalili na bolove u vratu i glavobolje.Nikavih vidljivih ozlijeda nije bilo. Stajali pored vozila i čekali policiji gotovo 3 sata. Kasnije se normalno odvezli.

Nakon gotovo dvije godine od sudara došao je prekršajni nalog za sudar. Predmet je otišao u zastaru jer nije održano niit jedno ročište i nije donešena pravomoćna presuda u roku od 2 godine od dana počinjenja.

Da su ustanovljene TTO kod vozača da li bi već dobio kaznenu prijavu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čim se ustanovi da je neka osoba u prometnoj nezgodi zadobila teške tjelesne ozljede bolnica po službenoj dužnosti šalje te podatke policiji.

Međutim kako je u vašem slučaju proteklo stvarno dugo vremena unutar kojeg ser iste nisu utvrdile vjerujem da kaznenog postupka neće biti jer bi se unutar 4 godine ipak sve utvrdilo.

Ovisno o okolnostima prometne nezgode (da li je nastala uslijed nehaja ili neizravne namjere) moguće je da je relativna zastara već nastupila, a moguće je da će nastupiti za 1 godinu (ako je prometne prouzročena uslijed neizravne namjere).

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija