hello objavljeno: 10. siječanj 2008. Dijeli objavljeno: 10. siječanj 2008. Ima jedno jednostavno pitanje. Imam li kao unuka pravo stanovanja u kući u kojoj živim preko 35.godina ukoliko je ona predmet ostavinskog spora između majke i njenog polubrata? Mogu li ga adaptirati? U njemu sam živjela do smrti djeda i bake i brinula se o njima. Imam li pravo na nužni dio? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
e-one odgovoreno: 23. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 23. siječanj 2008. Vrlo zanimljivo pitanje. šteta što nitko (još) nije odgovorio. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ogilvie odgovoreno: 23. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 23. siječanj 2008. 1. Ne (ako nema oporuke), za sada si u pojedu stana, pa ostani u njemu do okončanja spra. Ali ako sud utvrdi da majčin polubrat ima većinsko vlasništvo, te ako ti on veli da moraš van onda moraš van. 2. Ne možeš ga adaptirati, bez suglasnosti vlasnika, tj. sve što uložiš, a nemožeš odnijeti ostaje vlasniku. 3. Nemaš pravo na nužni dio, to imaju samo zakonski naslijednici. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
KALANJ odgovoreno: 26. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 26. siječanj 2008. po logici bi trebala imati neka prava po svojoj majci jer je to kuča od njezine majke. PITANJE= dali je to kuča od tvoje majke? kakvo pravo polaže njezin polubrat(ista majka drugi otac ili..?) ali svakako ne ulaži ništa dok traje spor! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.