Jump to content

ugovor o radu


stjepan1

Preporučene objave

ne znam od kuda da počnem?

 

Radim 14 godina u istoj firmi, 6 godina sam imao koeficijent, tj. bodove 1.15, te sam nakon tih 6 godina dobio drugo radno mjesto, no još uvijek mi je ostao isti koeficijent a trebao bi biti 1.5, tj. 1500,00 kn veća plaća. KOme god da se obratim nitko me neće ni saslušati, ni šefovi ni direktori, baš nitko, samo se prijete ako odem malo dalje da znam šta me čeka...sada su me počeli maltretirati ako odem na bolovanje zbog djeteta, kažu uprava društva pati... ne znam što da radim i kome da se obratim?

Svi se bojimo a radna mjesta ali mislim da mi je učinjena totalna nepravda u ovih 8 godina koliko sam na drugom radnom mjestu.

 

Pomagajte......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Treba uzeti odvjetnika i neka taj napiše upozoravajući dopis. Ovako vas, očigledno, ne shvaćaju ozbiljno. Sramota. Zakon o radu je ok, ali kako sudovi rade, radnik nije adekvatno zaštićen tim zakonom. Traljavo provodjenje. Inače, ti koeficijenti, određuju se kolektivnim ugovorom ili kako?

Imali biste i pravo utužiti ih za razliku plaće, ali samo za razdoblje za koje već nije nastupila zastara. Pitajte odvjetnika.

Također se možete obratiti Inspektoratu rada. Bio nekad u Vodnikovoj, ne znam gdje je sad točno. Oni će Vas saslušati. Možda nešto i poduzmu.

Također, možete otići na bolovanje i obratiti se udruzi za mobbing, jer ovo što ste opisali, jest mobbing. Ako bi maltretiranje eskaliralo, svakako to učinite. Dok ste na bolovanju nemaju pravo dati Vam otkaz.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija