Jump to content

Uknjižba mog zemljišta na državu


golden

Preporučene objave

Temeljem nekakvih akata i zakona ova naša "nova", tj. zadnja država RH 2006. g. oduzela mi je zemljište koje sam legalno kupio 1968.godine. Na zemljište sam tada uredno platio porez, uknjižbu u katastru, a provođenje u gruntovnici tada je bilo automatizmom i iste podatke gruntovnici dostavljao je katastar.

Obzirom da sam odmah 2006.godine reagirao u Državnom odvjetništvu za mirnim rješenjem spora, jer je razvidno da nesmetano uživam već 40 godina u posjedu tog zemljišta, te da sam JEDINI i STVARNI vlasnik, a koji sam postao temeljem kupoprodajnog ugovora od sada već pok.vlasnika prije, te da je navedena k.č. na mom posjedovnom listu i da sam uredno plaćao porez na zemljište u Jugi i nikada nitko nije ništa tražio što se tiće mog zemljišta, jer neosporno nije imao niti razloga dirati u moje vlasništvo. Što mi je sada raditi? Kako tužiti državu i po kojim zakonima? Tko je kriv što neko iz katastra nije u gruntovnici predao moj ugovor na provedbu? Sve originale dokumenata za navedeno posjedujem i prilagao sam ih ODO-u na uvid, ali isti su mi rekli da je zemlja državna.

 

Ah, da. Zemljište sam kupio od fizičke osobe, dotadašnjeg vlasnika, a koji je postao vl. spomenute nekretnine još u kolonizaciji srba u hrvatsku pod vodstvom kralja. Pa je vjerojatno to zemljište uvijek bilo "državno".

Kako da ja sad nakon 80 i kusur godina dođem u pravo vlasništva"

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

- od koga ste kupili zemljište ?

- na osnovu čega se RH upisala kao vlasnik i kada? ( jer sve i ako vi niste proveli ugovor iz 1986. onda je RH morala imati neku osnovu, kao npr.izvlaštenje.

- da li je nekretnina prije 1991. bila upisana kao društveno vlasništvo, pa je kao takva prešla na RH?

Što se tiče toga da je navodno katastar davao gruntovnici ugovore na provedbu autmatizmom to prvi puta čujem, ali ne isključujem da je bilo tako...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija