Jump to content

Stečajni postupak pokrenut i zaključen u istom danu ...


sorry

Preporučene objave

moguce je otvaranje i zaključenje stečajnog postupka zbog nedostatnosti stečajne mase. Nedostatnost stečajne mase poznajemo u užem i u širem smislu.

U užem smislu nedostatnost postoji kada stečajna masa nije dostatna niti za pokriće troškova stečajnog postupka pa presumiram s obzirom na to da ste naveli da je isti dan otvoren i zaključen stečajni postupak da se radi upravo o nedostatnosti upravo u tom smislu. Trazbine vjerovnika namiruju se prema redoslijedu određenom Stečajnim zakonom: razlučni vjerovnici, vjerovnici stečajne mase, stečajni vjerovnici po isplatnim redovima. Zvisno kada je otvoren konkretni slučaj s obzirom da su izmjenjene odredbe Stečajnog zakona radnici su sa svojim tražbinama svi svrstani u prvi isplatni red. Također je upitno da li se je koji od vjerovnika protivio toj obustavi ili ne. Kod obustave stečajnog postupka zbog nedostatnosti stečajne mase vjerovnici se ne pozivaju da prijave svoje tražbine. Iako je postupak obustavljen odnosno zaključen moguće je da se naknadno pojavi neka imovina iz koje bi se mogli namiriti vjerovnici...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija