Jump to content

Kako do lokacijske za put


webdesigner

Preporučene objave

Znam da nije baš tema za ovo mjesto, ali vrijedi pokušati. Dakle jučer sam bio u uredu za prostorno uređenje i na upit dali ću moći dobiti lokacijsku dozvolu za buduću kuču odgovorili su da NE, jer po novom zakonu o gradnji sam put do moje čestice mora imati lokacijsku dozvolu te da ishodim istu. Put je širok 2,5 metra i koisti se tako već 20 godina. Zanima me ima li tko iskustava s time i što moram zatražiti od susjeda ako će tražiti da proširim put (a sigurno hoće). Dali kupujem njihove komadiće čestica uz put, dali to znači parcelacija svake od čestica uz put, kupoprodajni ugovori i ostale problematike...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

webdesigner, neznam da li je ovo mjesto za ovu temu, ali bez obzira predlazem odgovor, koji je identican i po starom i po novom Zakonu.

Dakle, ovdje se radi o dva upravna postuka, ili potrebno ishodjenje dvije lokacijske dozvole.

ad.1 Prvo bi trebali ishoditi lokacijsku za pristupni put, jer bez toga nemozete ishoditi drugu lokacijsku

ad.2 Druga lokacijska dozvola, ili ishodjenje druge lokacijske dozvole odnosi se samo na zgradu... buducu vasu kucu.

I za jednu i za drugu lokacijsku dozvolu potrebne su Vam ovlastene osobe -projektanti koji izradjuju po vasem projektnom zadatku ili nalogu projektnu dokumentaciju....ovl.arhitekti i ovl.dipl.ing.gradj.

Naravno za put bi vam ovl.osoba trebala provjeriti koji su uopce uvijeti za dobivanje lokacijske dozvole, a to se prije svega odnosi na maximalnu duzinu puta i minimalnu širinu puta....

Primjerice: max.duz moze biti do 50m, a minimalna sirina 3,0m, ukoliko se radi o izgradnji buduce obiteljske kuce, a ukoliko se radi o buducoj visestambenoj zgradi onda su uvjeti i zavisno drugaciji i zahtjevniji.

Nakon toga da bi svoje ideje sproveli u djelo trebate se dogovoriti sa potencijalnim prodavateljima odnosno susjedima vlasnicima tih cestica koje su potrebne za izvedbu puta, prvo u projektnoj dokumentaciji a kasnije i u stvarnosti.

Naravno put mozete rijesiti i putem prava sluznosti, tako da i nije nuzno da otkupljujete te cestice, a sve to navedeno se rjesava nakon ishodjenja lokacijske i onda parcelacijom u katastru i prethodno odgovarajucim ugovorima.

;-):-);-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija