iva790 objavljeno: 3. veljača 2008. objavljeno: 3. veljača 2008. zanima me da li netko zna za otvaranje udruge za pružanje besplatne pravne pomoć?čula sam da se ubrzo otvara u puli a ne mogu naći ništa o toj udruzi....mislim da je ime neki latinski naziv.hvala Citiraj
MZ odgovoreno: 3. ožujak 2008. odgovoreno: 3. ožujak 2008. Članak 40.Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći Besplatnu pravnu pomoć prema odredbama ovog Zakona mogu pružati odvjetnici i udruge registrirane za pružanje pravne pomoći. Pravni fakulteti putem pravnih klinika mogu pružati besplatnu pravnu pomoć prema odredbama ovog Zakona, a u skladu s posebnim propisima. * * * Besplatnu pravnu pomoć već dulje vrijeme pružaju ili pomažu osigurati razne nevladine udruge. Tako u Centru za ljudska prava možete dobiti savjet o besplatnoj pomoći vezano za povredu ljudskih prava, ženska grupa b.a.b.e., i Autonomna ženska kuća mogu vam pomoći oko pravne pomoći za žrtve obiteljskog nasilja, i td. Ovisi što vam treba. Mnogo nevladinih udruga surađuje sa pravnom strukom izvan nevladina sektora i sigurno vas mogu uputitina pravo mjesto. Detaljnije Informacije vjerojatno možete dobiti i u Ministarstvu pravosuđa. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.