Jump to content

molim pomoć


irena8

Preporučene objave

Cijenjeni, muči me iduća problematika. Prije 7 mjeseci dala sam otkaz i zaposlila se u novoj firmi. Stari poslodavac mi je bio uplatio jednu ratu za postdiplomski studija te sam po internom pravilniku o radu bila dužna u slučaju otkaza istu sumu mu i vratiti. Vratila sam dosad 64% te sume, dok ostatak još uvijek nisam. Naime, u toj firmi se uz plaću isplaćivala i stimulacija za dovođenje novih klijenata, tako da su oni meni ostali dužni stimulacije za 4 dovedena klijenta koje mi nikad nisu isplatili niti misle da moraju s obzirom da ja nisam više njihov djelatnik. Te frme sam ja međutim i dovela i počela s njima raditi mjesec dana prije prestanka radnog odnosa te mislim da imam pravo na sporne stimulacije. Upravo iz tog razloga ne želim vraćat svoj dug starom poslodavcu dok se ne riješi taj problem sa zasotalim stimulacijama. Što da radim jer me već malo strah da bi me stari poslodavac mogao i tužiti i to me jako muči?

Unaprijed zahvaljujem :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pretpostavljam da točno znate iznos koji vam je poslodavac ostao dužan sa osnove neisplaćene stimulacije. Predlažem da mu dostavite navedeni obračun dugovanja, u kojem obavještavate poslodavca da vršite prijeboj s njegovim potraživanjem prema vama radi neisplaćenih troškova za PD studij. Prijeboj ne nastaje po samoj sili zakona kada se ispune uvjeti za njega, već je potrebno da jedna strana izjavi drugoj da vrši prijeboj.

Naravno, preporučenom pošiljkom uz povratnicu ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija