jubim objavljeno: 8. veljača 2008. Dijeli objavljeno: 8. veljača 2008. Da li sam vlasnik dijela nekretnine odmah po okončanju ostavinske rasprave ili moram čekati da se izvrši upis u zemljišnik? Dio kuće (stan) koji mi pripada sad je u korištenju od strane sestre, koja mi poručuje da mi neće prepustiti korištenje ostavljeni mi stan. Upis još nije napravljen (od 2006.) Šta činiti? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ribarica odgovoreno: 8. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 8. veljača 2008. Čim oporučitelj umre već ste u tom trenutku po zakonu nasljednik i vlasnik. Sve ostalo je formalno, ali da bi mogli lakše raspolagati svojim pravom vlasništva i štititi ga, morate biti upisani u zemljišne knjige. Vaše pravo nitko ne može uzeti, ali za sve aktivnosti koje želite poduzimati treba biti upisan u zemljišne knjige. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
jubim odgovoreno: 8. veljača 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 8. veljača 2008. Hvala na odgovoru, sad mi je jasnija razlika između vlasništva i raspolaganja. Odgovorom ste pogodili bit. Zanima me još jedna stvar. Nakon što bude izvršen upis, i uz pretpostavku da seka neće prepustiti stan, kako dalje? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.