Jump to content

nelegalno stjecanje dokaza? pomozite!


konzument

Preporučene objave

jucer navecer mi se dogodilo neugodno iskustvo.

naime, 2 policajca u civilu su pretresla mene i dvoje prijatelja te kod mene nasli skriveno 0.3g 'opojne droge maruhane'. stvar je u tome da mi je policajac to sam izvadio iz gaca, i to bez ikakvog naloga. kasnije su me odveli u stanicu i dali mi da potpisem neke 2 izjave (o privremenom oduzimanju stvari i jos neku) koje sam ja potpisao jer su rekli da ce me u suprotnom drzat do jutra i zakuhat mi ko zna kakvu situaciju. punoljetan sam, nisam nikada kaznjavan i zanima me ima li smisla tjerati pravdu i probat se izvuc na to da je taj jedini dokaz stecen nelegalnim putem te da se stoga izuzme. problem je u tome sto nemam novaca, a doma ne smiju saznati. pa sam ja to mislio nekako sam... ili da jednostavno prihvatim tih 0.3g i cekam sta ce bit? strah me novog zakona i kaznenog suda. pomozite! unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakon o kaznenom postupku

5. Hitne istražne radnje

 

Članak 196.

 

(1) Redarstvene vlasti mogu, ako postoji opasnost odgode i prije pokretanja istrage, obaviti pretragu (članak 224.), privremeno oduzeti predmete (članak 233.), obaviti prepoznavanje (članak 258), očevid (članak 260.) i uzeti otiske prstiju i drugih dijelova tijela (članak 263.). Istražni sudac koji stigne na mjesto očevida u tijeku njegova poduzimanja može poduzeti obavljanje te radnje, odnosno prepustiti obavljanje započetog očevida, ili njegova dijela redarstvenoj vlasti.

 

(2) Redarstvene vlasti mogu, ako postoji opasnost od odgode odrediti potrebna vještačenja osim obdukcije i ekshumacije tijela.

 

(3) O svemu što su poduzele po stavku 1. i 2. ovoga članka redarstvene vlasti moraju odmah izvijestiti državnog odvjetnika.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma tereti će vas u kaznenom postupku za najblaže djelo. Vjerojatno ćete dobiti opomenu ili neku uvjetnu novčanu u kaznenom, a možda čak i odbace kaznenu prijavu u udržavnom odvjetništvu.

Protiv vas će se ipak voditi sigurno prekršajni postupak koji ćete teže podnijeti jer će vas tu sigurno novčano kazniti.

 

Dakle nema mjesta nesanici, ali skupite 1000-3000 kuna za kaznu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Potvrda o nekažnjavanju vam se u RH ne traže, već samo ako želite ići raditi u inozemstvo.

Vama će eventualno trebati potvrda da se ne vodi kazneni postupak, a nju ćete moći dobiti prije i poslije kaznenog progona, a tijekom kaznenog progona ne.

 

Za vaše djelo će kazneni progon, ako ga bude, trajati vrlo kratko.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija