Jump to content

Molim vas recite mi šta da radim


MarioF

Preporučene objave

Ja sam rastavljeni roditelj i pitanje je kako i šta da napravim kada majka koja ima skrbništvo bez moga znanja napusti državu sa našim djetetom.

Ja kao otac imam prava viđanja djeteta 2 puta tjedno i svaki drugi praznik za godišnji i svaki drugi vikend i na to sam pristao u sporazumnom razvodu.

Plaćam alimentaciju redovno i još sam je plaćao čak prije razvoda i to imam evindentirano.

Sada me zanima kada majka našeg djeteta nije se udostojila mi javiti da je otišla u inozemstvo nego sam to doznao tako što sam svaki dan zvao doma da čujem dijete i nitko i se nije javljao 3 dana još sam i otišao kod kuće di su ona i naše dijete stanovala da vidim što se događa no nikoga nije bilo kod kuće,onda sam zvao i bivšu punicu no ni ona se nije javljala na mob i na kućni telefon tek nakon tjedan dana dobijem punicu na telefon i ona mi kaže kako je moja bivša i moje dijete u americi i da se moja bivša tamo ide udat,no nije mi htjela dati broj telefona barem da čujem dijete nego mi je rekla da će mi se odvjetnik od žene javiti i putii me u moje kontakte s djetetom,još moram napomenuti da je njezina majka sudac na sudu u zagrebu.

i sad je već prošlo 2 i po tjedna niti sam čuo dijete niti znam kako je i ne znam šta da radim.

Bio sam na socijalnoj skrbi i na policiji i na sudu međutim nitko ništa ne poduzima,jedino što mi je preostalo da uzmem privatnog odvjetnika i to sam danas bio kod njega,ali jednostavno me zanima šta zašto država dozvolava takve stvari zar ne postoje neki zakoni koji su i malo na strani oćeva.

Molim sve vas recite mi kome da se još obratim pa da to se ubrza ja jednostavno želim vidheti i ćuti svoje dijete,nikako nisam loš otac.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Razmišljao sam dugo o vašoj situaciji i stvarno ne znam što bi vam konkretno savjetovao.

 

Ne može vaša bivša supruga samovoljno odvoditi djete i udaljavati ga od vas i na taj način spriječavati susrete između djeteta i oca.

Prema Kaznenom zakonu čl 215 st 1 čini se kazneno djelo jer se ne izvršava odluka suda o susretima s djetetom.

Nikakav odvjetnik ili ona sam ne mogu samovoljno mjenjati odluku suda.

 

Mišljnja sam da možete podnijeti kaznenu prijavu nadležnom općinskom državnom odvjetništvu koje će izdati nalog policiji da provjeri gdje se dijete nalazi.Ako do toga i dođe,to ne ide baš tako brzo ,ali predstavlja jedan od mogućih načina da saznate gdje je dijete.

 

Svakako je nepotrebno da bilo kome dokazujete kakav ste vi otac,vi ste roditelj čije dijete ima zakonsko pravo na susrete s svojim ocem i vi s njim i o tome se isključivo radi..

 

Odgovo na vaše pitanje kako se državne institucije koje su dužne štiti pravo djeteta ponašaju i ne samo u vašem slučaju ,možete pronaći ako malo detaljnije pogledate ovaj podforum..Nažalost vaš slučaj nije izuzetak i to vam neće biti utjeha..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija