denis67 objavljeno: 22. veljača 2008. Dijeli objavljeno: 22. veljača 2008. Molim vas da li mi mozete pomoci i odgovoriti imam li pravo povrata poreza po osnovi kamata na stambeni kredit ako je situacija slijedeca: - prvu nekrtninu na koju smo platili porez, zivjeli u njoj i prodali po osnovi neadekvatnog stana - nakon prodaje prvog kupili drugi stan po kojem smo onda iskoristili pravo oslobadanja od poreza i po kojem imamo stambeni kredit Da li imam pravo povrata poreza po osnovi placenih kamata iako smo prije stjecanja te nekretnine imali u vlasnistvu nekretninu? Ako smo na drugu nekrtninu imali pravo oslobadnja poreza na promet kao da je prva da li onda imamo i pravo povrata poreza po osnovi kamata na stambeni kredit? Unaprijed Hvala puno, Denis Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ani2 odgovoreno: 22. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 22. veljača 2008. Prema čl. 36. st. 17 Zakona o porezu na dohodak mjerodavno je: citat čl. Zakona: (17) Uvećanje osobnog odbitka iz stavka 16. ovoga članka rezident može koristiti pod uvjetima da: 1. u trenutku kupnje ili gradnje prvoga stambenog prostora rezident i njegov bračni drug nemaju u vlasništvu ili suvlasništvu stambeni prostor, neovisno o površini, u tuzemstvu i u inozemstvu, 2. do trenutka kupnje ili gradnje prvoga stambenog prostora rezident nije stekao u vlasništvo ili suvlasništvo stambeni prostor, neovisno o površini, u tuzemstvu i u inozemstvu, 3. do trenutka kupnje ili gradnje prvoga stambenog prostora, a nakon sklapanja bračne zajednice, rezident i/ili njegov bračni drug nisu stekli u vlasništvo ili suvlasništvo stambeni prostor, neovisno o površini, u tuzemstvu i u inozemstvu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.