PrEsVeTli objavljeno: 22. veljača 2008. Dijeli objavljeno: 22. veljača 2008. Pozdrav ekipi Jedno hipotetsko pitanje, naime, uskoro dobivam prvi izračun mirovine, da li se tko žalio na izračun i da li je bilo uspjeha u pogledu postotka rat/mir. Na prvo rješenje se nisam želio žaliti jer bi time samo odgodio izvršenje i produžio agoniju, sad čekam ono kako kažu veliko rješenje u kojem je i izračun a ne znam što piše u pouci o pravnom lijeku da li je omogućena žalba i ako se tko žalio da li je uspio podići postotak rata. U biti ima li smisla tzrošiti vrijeme i živce na žalbu ili je jednosatvnije prikupiti još dokumentacije i kroz neko vrijeme u obnovu postupka. Najviše me zanima poznajete li ljude koji su uspjeli podići postotak rata temeljem te žalbe na izračun mirovine. Btw lijepi pozdravi svima i nedajte se Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zkova odgovoreno: 22. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 22. veljača 2008. Da ne duljim,iz iskustva -ja se žalio na omjer ,čekao 5 mjeseci,žalba odbijena kao neosnovana,sad "skupljam"lj.dok.za pogoršanje...rok ti je 15 dana od primitka rješenja....ipak svaki slučaj je individualni-no ti procijeni,sretno! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
PrEsVeTli odgovoreno: 22. veljača 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 22. veljača 2008. Bolim se da to ne zaslužuje moje nerviranje i da će odgovor biti isti kao i tebi. Ono što je najgore, svjestan sam toga ali i dalje razmišljam o tome. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zkova odgovoreno: 22. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 22. veljača 2008. savjet:ne žali se,sakupljaj papire ,te odi na pogoršanje....ali naravno ti uradi kaj hočeš,još jednom sretno (i nemoj da te to" kopa",kad dobiješ rješenje , 5 puta sve pročitaj ,odma odluči i ostani kod svoje odluke ,da te to još nepotrebno ne nervira...) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dsemovca odgovoreno: 22. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 22. veljača 2008. U žalbi bi trebao podastrijeti nove činjenice-dokaze, koje bi uvjetovale promijeni omjera, a sama liječnička dokumentacija (nastavak liječenja) bojim se da nije, te će žalba biti ne osnovana. A valja probati, možda imaš nešto friško, ne gubiš ništa, naravno osim ovih tankih živaca. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zkova odgovoreno: 22. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 22. veljača 2008. ....gubi ,kako ne ,slijedečih cca 5-6 mjeseci ne može ići na pogoršanje bolesti,kad žalba nije riješena i ne dobije novo rješenje povodom iste,ali može i dobiti ,rekao sam da slučajevi su invidualni ,sve je na dotičnom,ima 2 opcije.... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dsemovca odgovoreno: 22. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 22. veljača 2008. Obnova postupka radi pogoršanja bolesti, možda je malo pre rano za to, ali svakako mora odlučiti sam, a u ovoj drugoj opciji, opet se posavjetovati s našim područnim vještakom. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Duro odgovoreno: 22. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 22. veljača 2008. dsemovca je napisao: U žalbi bi trebao podastrijeti nove činjenice-dokaze, koje bi uvjetovale promijeni omjera, a sama liječnička dokumentacija (nastavak liječenja) bojim se da nije, te će žalba biti ne osnovana... U žalbi, ako se ona obrazlaže treba navesti: što je pogrešno i iz kojih razloga tj. koja činjenica iz kojeg dokumenta u spisu i primjena kojeg propisa je ili bila pogrešna a trebala je biti ... itd. Svaki novi dokaz u žalbi (dakle nema ga u spisu i nije bio dostupan vještaku i referentu,..) može upotrijebiti ali treba navesti iz kojih razloga (opravdanih razloga,...) nije u spisu. Slažem se: novom medicinskom dokumentacijom o nastavku liječenja, u žalbenom postupku neće postići ništa, samo će izgubiti vrijeme i živce. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dsemovca odgovoreno: 22. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 22. veljača 2008. Tako je Duro, nove činjenice ili dokazi ili pogriješke, znači nema ih u spisu ili su krivo navedene. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zkova odgovoreno: 22. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 22. veljača 2008. ...ma da ,sve je to točno,osjetio na vlastitoj koži... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.