Jump to content

Izračun - žalba


PrEsVeTli

Preporučene objave

Pozdrav ekipi

 

Jedno hipotetsko pitanje, naime, uskoro dobivam prvi izračun mirovine, da li se tko žalio na izračun i da li je bilo uspjeha u pogledu postotka rat/mir.

Na prvo rješenje se nisam želio žaliti jer bi time samo odgodio izvršenje i produžio agoniju, sad čekam ono kako kažu veliko rješenje u kojem je i izračun a ne znam što piše u pouci o pravnom lijeku da li je omogućena žalba i ako se tko žalio da li je uspio podići postotak rata.

U biti ima li smisla tzrošiti vrijeme i živce na žalbu ili je jednosatvnije prikupiti još dokumentacije i kroz neko vrijeme u obnovu postupka.

Najviše me zanima poznajete li ljude koji su uspjeli podići postotak rata temeljem te žalbe na izračun mirovine.

Btw lijepi pozdravi svima i nedajte se ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dsemovca je napisao:

U žalbi bi trebao podastrijeti nove činjenice-dokaze, koje bi uvjetovale promijeni omjera, a sama liječnička dokumentacija (nastavak liječenja) bojim se da nije, te će žalba biti ne osnovana...

U žalbi, ako se ona obrazlaže treba navesti: što je pogrešno i iz kojih razloga tj. koja činjenica iz kojeg dokumenta u spisu i primjena kojeg propisa je ili bila pogrešna a trebala je biti ... itd. Svaki novi dokaz u žalbi (dakle nema ga u spisu i nije bio dostupan vještaku i referentu,..) može upotrijebiti ali treba navesti iz kojih razloga (opravdanih razloga,...) nije u spisu. Slažem se: novom medicinskom dokumentacijom o nastavku liječenja, u žalbenom postupku neće postići ništa, samo će izgubiti vrijeme i živce.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija