Jump to content

Građevinska dozvola


Emina

Preporučene objave

Kupili smo oranicu na kojoj je 1988 godine zapoceta gradnja i dosla je do druge ploce,treba jos izgraditi potkrovlje. Posjedujemo gradjevinsku dozvolu.E sad,nama se nedopada kroviste.U APB su nam rekli i pokazali da taj tip kuca ima oko 5varijanti krovista. Mi imamo bas onu koja nam se nije dopadala a to je da su prozori krovni. Visina kuce bi ostala.Prozore bi napravili normalne sa oni onako nadkrivenim krovicem :-( neznam opisati , mogu poslati sliku. Zanima me da li trebamo negdje nesto podnositi , kojim redom i gdje? Ujedno da napomenem da smo u podrucju od posebne drzavne skrbi i imamo pravo na stambeno zbrinjavanje. Da li mozda netko zna da li oni rade ponovno dokumentaciju,projekt,gradjevinsku ako mi odaberemo tipsku kucu iz njihovog programa ili se radi po nasem projektu?

HVALA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tocno je odredjeno koji se objekti mogu graditi i kako trebaju izgledati ako se odstupi od tih propisa najcesca je sankcija nedobijanje upotrebne dozvole i nemogucnost knjizenja. Provjera se radi u Uredu za izgradnju i urbanizam gdje se mogu dobiti sve informacije o dozvoljenosti izgradnje. Moguce je i naknadna legalizacija i uknjizba koja sa sobom nosi i nove troskove i takse visina tih taksi je odredjena zakonom. Ukoliko bi mjenjala samo krov bez promjene osnova kuce moze se prijaviti kao rekonstrukcija na postojecem objektu i tako postoje i vece sanse za brzu i jeftiniju legalizaciju

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija