Jump to content

mup mirovina hrvi


vivass

Preporučene objave

nedavno sam dobio status HRVI za stalno , a ujedno i sa time se poklopilo da sam nedavno ostvario pravo na prijevremenu starosnu mirovinu sa 30 g staza.

dakle ovog trena mogu podnjeti zahtjev za privjeremenu mirovinu,dali ako na ovaj nacin idem u mirovinu sto znaci status HRVI ??

ili nema druge nego na MUP , tj sarengradsku pa na procjemu , pa tek onda dalje???

sto mi se sada preporucuje.

 

ili u prijevodu sto ako sad jednostavno podnesem zahtjev za prijevremenu starosnu mirovinu i prilozim rjesenje HRVI , dali onda ide automatski 3 cina gore s obzirom sa sam bio u SJP cijeli rat ,te obracun vojne mirovine sa statusom RVI , ili da cekam da idem na procjenu radne .

koliko kuzim za procjenu radne idu svi koji jos nemaju uvjet za mirovinu po osnovu starosti tj staza.

a ja sam ispunio uvjete tj 30 g radnog staza, a imam i HRVI za stalno .

 

sto je sad pametnije napraviti....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja bih svakako u Šarengradsku na procjenu, a onda naravno-u braniteljsku mirovinu (ako procijene da si nesposoban za obavljanje poslova OSO) jer ideš pod povoljnijim uvjetima i 2 čina "gore" pa će i mirovina biti povoljnija.

 

Ovisi, naravno na osnovi čega si i dobio status HRVI. Još uvijek možeš raditi sa tim statusom u policiji, ako nisi obolio od PTSP-a.

 

Prijevremena policijska mirovina je uglavnom nepovoljnija od braniteljske. Dakle, ako imaš status branitelja ili dragovoljca ili oboje mislim da bi bilo pametnije ići u braniteljsku mirovinu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

onda cu tako napraviti , samo cu morati duže cekati.

ma od 8 mj 1990 sam u MUPU stalno , a imao sam i prije nesto sitno staza , cijeli rat SJP , a poslje rata na raznim drugim poslovima ,u 5 do podne podnio zahtjev za HRVI , te malo me bilo sramota traziti status ,a onda kad sam vidio tko sve ima i znam da nisu bili tamo kad je trebalo podnio i ja zahtjev a dolazak rjesenja se poklopio skoro istovremeno sa 30 godina radnog staza.

Nemam PTSP ali je postotak preko 40% pa onda kao takav i tako ne mogu raditi vise u mupu.

cujem dva cina u prethodnom pismu , a meni svi govore tri cina gore kao pripadnik SJP kroz cijeli rat sad sam u cinu policijski narednik , a u ratu sam i obavljao poslove pirotehnike par godina -neki kazu da imam pravo na veci cin zbog toga , e sad vrag ce ga znati.... u kojem cu cin u mirovinu .

eto kroz ovaj mjesec se nadam odlasku u sarengradsku , pa onda polako dalje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tako se i nadam cinu satnika ,

, imam kolegu koji je prije godinu dana otisao u mirovinu sa 30g staza , naknadno je dobio prvostupanjsko 40%HRVI , sad ceka drugostupanjsko rjesenje, i ako se povtri onda ce traziti zaostatke itd,itd.

komisija MUPa , je tu da ukoliko je netko prije nego napuni radni staž nesposoban , da ga posalje u mirovinu , e sad me cudi zasto ja moram na komisiju , ako sam vec napunio radni staz .

ispada da moram jer je to jedini nacin za druge uvjete odlaska u mirovinu...., obaviti cemo i to ...

 

sad se pitam , djelatnik MUP-a npr. HRVI 20% bez PTSP , ne može nikako dobiti opcu ili prof. nesposobnost za rad tako radi do 30g staza i podnese zahtjev za starosnu prijevremenu +prioži rjesenje hrvi za stalno 20% -kakvi onda njega spadaju uvjeti odlaska u mirovinu,,ovo samo pitam jer ima i takvih slucajeva -znam par kolega koji imaju status HRVI 20-30% bez PTSP vise godina , i sad im je preostalo jos koji mjesec do mirovine, kako ce oni proci?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa oni su "pošteno" odradili svoj radni staž i tako će i proći, ako budu išli u prijevremenu (a ne invalidsku-braniteljsku) mirovinu sa 30 god. staža i statusom HRVI.

Ako odu u prijevremenu policijsku mirovinu sami su krivi što nisu pratili aktualnu situaciju i za sebe izborili bolje uvjete odnosno povoljniju mirovinu. Uostalom u našoj državi ćeš zasigurno bolje proći ako si snalažljiiv, pratiš aktualnu situaciju i tome se prilagođavaš u zakonskim okvirima te gledaš naravno da izvučeš određene informacije da bi sebi i svojoj obitelji osigurao kakvu-takvu egzistenciju kroz svoju informiranost i "načitanost", a ne biti pasivan, samo pošteno raditi i šutiti i onda misliti da će te netko i za tvoju nezainteresiranost nagraditi. Nadam se da shvaćaš što mislim.

 

Pa pogledaj samo političare pa će ti sve biti jasno.

 

Tim policajcima bih svakako preporučio da nastave raditi jer ćemo odlaskom u EU morati mijenjati jako puno zakona, a to se odnosi i na Zakon o policiji te kolektivni ugovor i vjerojatno će uvjeti i određene povlastice kod branitelja policajaca biti daleko povoljniji nego sada, a tu prvenstveno mislim na otpremninu i visinu mirovine.

;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

istina , kod nas zavisi sve o snalazljivosti i poznavanju TRENUTNE aktualne situacije .

netko ode u mirovinu sa 25 g staza , a drugi ostane do 30g staza , i na kraju ovaj sa 30 dobije mirovinu manju nego onaj sa 25g staža , govorim o prijevremenim mirovinama.

to je kao igra kartama , tko odigra bolji potez u odgovarajucem trenutku puno dobiva ili puno gubi ako napravi krivi potez.

papire sam predao i cekat cu poziv na tocku na kojoj sam bio 1990 .god , tj u Šarengradsku.Tamo sam poceo tamo cu i zavrsiti s MUP-om.

Usputno , kako sam cuo poslje odlaska u Šarengradsku ceka se oko 20 dana rjesenje , koliko otprilike treba vremena od primitka rjesenja iz Šarendgradske do mirovine (hrvi imam za stalno od drugostupanjske) ?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

bio u serengradskoj , ljecnicko je povjerenstvo donjelo odluku da nisam sposoban za rad ,ocjena NESPOSOBAN

 

predigao rjesenje i sad mi je receno da ce socijalna radnica poslati sve ne mirovinsko u porducni ured*gdje ce mi se odrediti postotak RAT MIR i da onda sve ide opet na reviziju u ZG.

Malo sam se raspitao za cin , kaze ona sve to ide na kraju poslje oe dvije komisije na invalidskoj.

 

malo smo porazgovarali o cinu i sad sam u neizvjesnosti.

za vrijeme rada u SJP,obavljao sam poslove pirotehnike ali bez rjesenja.1995 godine kada sam otisao iz SJP bio sam rasporedjen na radno mjesto sa VSS i primao placu 13 platni razred dok su policajci u uniformi imali 20 platni rayred , to je blo nekakvo radno mjesto u po zvanju mladji inspektor do damostali inspektor i to je trajalo do 2000god , onda mi je po sistematizaciji ukinuto to radno mjesto pa sam pao na 20 platni razred tj POLICAJAC

sad imam ;in policijski narednik a obavljam poslove viseg policajca .

socijalna kaze da mi se uvazava najveci cin koji sam imao u tjeku rata,sluzbe do sada,ili sadasnji cin /dakle ono sto mi je najpovoljnije.

sad ni sam ne znam u kojem cu cinu u mirovinu,neki kazu dva cina gore neki tri gore i ja sad zaista nemam pojma kako ce to isopasti na kraju.

ako netko moze dati misljenje pomoglo bi mi

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

skracena verzija

hrvi imam za stalno

sarengradska NESPOSOBAN

MUP od 1990 SJP do kraja rata

u ratu rjesenje policajac

1995 god dobio rjesenje i placu po VSS ,iako nisam imao visu ,rjesenje policijski inspektor imao do 2000.god

sad imam policijski narednik.

koje cin bi mi se mogao racunati za mirovinu,i dali ide tri cina gore ili dva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija