Jump to content

U Austriji sa isteklom putovnicom


recycled

Preporučene objave

Moj dragi je danas u nezavidnoj situaciji, jutros je krenuo na službeni put, a tek kad je stavljao stvari u auto, pregledao je putovnicu i skužio da je istekla prije dva mjeseca. Ipak, s obzirom na stanje u firmi i potencijalni otkaz, odlučio je riskirati i poći na put u Beč. Sa osobnom će u Sloveniju i onda u Beč, ostaje tamo do sljedećeg ponedjeljka. Mene zanima šta se dešava ako ga zaustavi kontrola na cesti ili slično, koje su posljedice, i da li se može u ovom periodu dok je u Beču javiti u konzulat pa da mu oni izdaju kakvu potvrdu da može putovati? Taj službeni put je jako bitan i nije ga nitko iz firme mogao zamijeniti u tako kratkom roku, a s obzirom da je nedjelja nje ni mogao u ZG vaditi hitno putovnicu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najbolje mu je da ode u naše Veleposlanstvo u Beču i zatraži pomoć.

Inače priča o tome da je zbog neodlaska na put bez obzira na ololnosti mogao ostati bez posla baš mi nije realna, jer on se sada nalazi nelegalno u Austriji i za to bi mogao platiti popriličnu kaznu, pa onda zabranu ulaska u Austriju, a možda i u EU pa opet neće moći obavljati poslove kojima se bavi ako mora putovati i svejedno dobiti otkaz.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vaš dragi najbolje da se u Beču obrati našem Veleposlanstvu te da ishodi Putni list za povratak u RH.

 

Mogao bi imati problema na Slovenskoj granici prilikom povratka, jer prilikom napuštanja SLO dužan je prijaviti svoj izlazak. Ulazak u SLO evidentiran mu je na onom "kartončiću" koji se krorsiti za državljanine RH ako u SLO ulaze sa osobnom iskaznicom.

 

Problm nastaje onog trenutka kada njihov policajac utvrdi koliko je prošlo vremena od ulaska do izlaska iz SLO, a nema nigdje prijave boravka (stranca) u SLO.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija