dax objavljeno: 2. ožujak 2008. objavljeno: 2. ožujak 2008. Kupio sam kuću kao prvu nekretninu i u poreznom rješenju stoji da sam oslobođen plaćanja poreza na stambeni prostor (obitelj od 3 člana), a moram platiti porez na zemljište i to dio zemljišta koji je prema obrazloženju višak od 20 m2. Kuća je 70 kvadrata, a zemljište 500 m2. Kako se obračunava porez ako prema Zakonu o porezu na promet nekretnina stoji da obitelj od 3 člana ima 80 m2, a zemljište za izgradnju je 600 m2? Kolika je dozvoljena veličina zemljišta, ako je kuća već na njemu? Citiraj
ani2 odgovoreno: 3. ožujak 2008. odgovoreno: 3. ožujak 2008. Oslobođenje od plaćanja poreza na promet nekretnina građanin ne može ostvariti i na građevnisnko zemljište i na sagrađeni stambeni objekt. Vama se očito kumulirao nedostatak kvadrata stambenog prostora i kompenzirao sa dijelom zemljišta. Mislim da je to ispravan obračun. O ovome postoji i mišljenje središnjeg ureda od 26.2.2007. Možete pročitati na stranici http://www.pu.mfin.hr/publikacije/m_s_ureda.asp?id=b05d1 Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.