Jump to content

Moja prava


jajac

Preporučene objave

Molim odgovor i pomoć , naime radi se o slijedećem :Nasljednik sam u 1/3 stana, druga strana je vlasnik 2/3, ja bi otkupila te 2/3. Dali večinski vlasnik diktira pravila prodaje i dali upće taj većinski vlasnik ima i veća prava nego ja.Stan je prazan i u njemu ne živi niko, ja povremeno dolazim. prijeti mi se da će se promjeniti brava, svoj dio režija uredno plaćam. Ne bi voljela da sud prodaje stan na javnoj dražbi .Šta dalje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi možete prodati po cijeni kojoj želite, i nitko Vas ne može prisiliti na to. Ako promjeni bravu riječ je o smetanju suposjeda koji imate, u kojem slučaju postoji učinkovita i relativno brza zaštita...

 

ako bi se išlo u sudsko razvrgnuće mogle bi se desiti dvije stvari, ili da se stan proda po tržišnoj cijeni pa se postignuta cijena podijeli na suvlasnike ovisno o omjerima, ili da Vas se isplati po tržišnoj cijeni ( ovo teže jer za to onaj drugi suvlasnik sudu mora dokazati da ima poseban razlog za razvgnuće isplatom )

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija