Jump to content

kup0nja nekretnine


mia_m

Preporučene objave

Decko je kupio stan i potpisao ugovor bez da ga detaljno procita. naime u prvom clanku pise da kupac je duzan platiti prodavatelju svotu od 130000 eura prema prodajnom tecaju poslovne banke prodavatelja. u drugom stavku istog clanka pise da prodavateljima otvoreni racun u hypo banci, iz kojeg se da naslutiti da je to poslovna banka prodavatelja,.

zatim u clanku 2 pise da je iznos od 20000eura placen kao predujam prema prodajnom tecaju poslovne banke prodavatelja, a da ce ostali iznos od 110000 eura biti placen prema srednjem tecaju otp bank gdje je dogovoren kredit. Sada prodvatelj trazi da se plati tecajna razlika od 700 eura, iako nigdje u ugovoru nije navedeno da je kupac duzan platiti tu razliku niti rok za uplatu? da li se moze s njima svadjati da ne moramo platiti tih 700 eura?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uz svo dužno poštovanje ali vi ste zeznuli. Odnosno niste zeznuli nego se tako odvija normalna kupoprodaja nekretnine. Naime Vi ste se dogovorili za 130000 eura, jel tako? Tako je. Onda striček prodavatelj kad dođe u banku mora s vašim kunicama kupiti onoliko eura koliko ste se dogovorilii a to je 130000 jel tako? Tako je. A on može u banci kupiti eure ISKLJUČIVO po prodajnom tečaju banke, jel tako? Tako je. Kad prodaješ u banci eure onda je to po kupovnom tečaju a kad kupuješ onda je po prodajnom.

 

e sad zašto je tamo srednji tečaj?? Zato jer banke svoje transakcije MORAJU IZVRŠITI ISLJUČIVO PO SREDNJEM TEČAJU!. Dakle banke ne mogu isplaćivati ni po prodajnom ni po kupovnom nego po srednjem tečaju. I to je zakon za sve banke. E asd tu nastaje razlika između srednjeg i prodajnog tečaja koju bi netko trebao podmiriti. A taj netko je kupac. Zašto? Zato da bi mogli ispoštovati članak iz ugovora o kupoprodaji nekretnine a koji se tiče kupoprodajne cijene(kupovnine) od 130000 eura. Dakle morate prodavatelju dati toliko kuna da si on može kupiti 130000 eura u banci.. Tako ste se dogovorili u ugovoru i potpisali ga. Žao mi je ali prodavatelj je u pravu. :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija