Jump to content

Tiha legalizacija?


nunika

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Posjedujem kuću koja nema građevinsku dozvolu, iako je ucrtana u katastar i u vlasničkom listu piše da je kuća na zemljištu i da nema tereta što je koliko sam razumio nemoguće ?!?. Iznova ne mogu tražiti građevinsku dozvolu jer prema urbanističkom planu imam preusko zemljište. Građevinska dozvola mi je potrebna jer kuću nemogu prodati po normalnoj cijeni. Na općini su mi rekli da se nemože za sad ništa, te da će jednom na neki naćin legalizirat slične kuće.

 

Priča se da vezano uz neki "novi" zakon dolazi nekakva "Tiha legalizacija" za slučajeve poput moga, pa me zanima dali je to točno i kome i kako se javiti u vezi toga ili na koji naćin rješiti moj problem?

 

P.S. U kući legalno iznajmljujem apartmane i imam sve priključke, te redovno plaćam porez na nju, što je navodno nemoguće bez građevinske i uporabne dozvole :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prema aktualnom zakonu o gradnji i prostornom uređenju kuće sagrađene prije 15. veljače 1968. godine smatraju se da imaju i građevinsku i uporabnu (čl.330). Jel to vaš slučaj??

 

(1) Za izgrađenu građevinu na temelju građevinske dozvole, odnosno drugoga odgovarajućeg akta nadležnog tijela izdanog do 19. lipnja 1991. godine ne izdaje se uporabna dozvola.

čl 331.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija