Jump to content

omalovažavanja


sljivica

Preporučene objave

interesira me kako se mugu razvesti poslje 20 godina braka , sa 2 djece 17 i 15 , jer mi on iz dana u dan pokazuje koliko mu ne trebam , omalovažava me , nipodištava , govori mi da ne radim ništa , da je sve oko nas on stvorio , da ne zarađujem , da se mogu spakovati i otići gole ...... , i slično . a situacija je zapravo ovakva.

oboje smo u radnom odnosu u poduzećima, imamo privatnu firmu čiji je on vlasnik , a ja direktor , poduzeće se bavi knj uslugamas , što naravno ja sve sama vodim i odrađujem. moja plaća i prihod poduzeća se troše za život , dok on od svoje sve stavlja sea strane.

Kića u kojoj živimo je njegovih roditelja , poslje očeve smrti majka je nasljednik , tako da moj muž nema " ništa" , ima zapravo auto na sebi . Kuća je imala dva kata , a mi smo u braku izgradili još dva . ali on govori da je to sve njegove mame , da je on kao crkv.miš.Kako se u slučaju razvoda može dokazati da smo to radili našim novcima , i to onim njegovim stavljenim sa strane , jer smo od moje plaće živjeli , a kredit nikakav nismo dizali. On kaže da će na sudu reći da je to sve napravila njegova mama od svoje ušteđevine.

ukratko želi me dokrajčiti , materijalno i psihički , a fozičko ću se onda upropastiti sama , molim vas odgovorite mi koja su moja prava ? i imam li ih uopće

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ispričavam se ako Vam ne mogu dati pravni savjet, ali razumijem Vašu situaciju i suosjećam sa Vama.

Mislim da je Vaš suprug iskompleksirana kukavica, ali Vi ste ta koja mora donijeti mnoge odluke a ne možete ili ne želite donijeti, iz straha - jer vas veže puno toga. Prvo morate imati u vidu i biti obzirni prema onome što žele djeca, brinuti da firma funkcionira, a sve se to može zakomplicirati i na kraju se bojite da ostanete sami i bez svega.

Kad bi on imao više poštovanja, možda ne bi uopće brinuli i došli u ovakvu gungulu. Ali, eto, mnoge žene trpe omalovažavanje, i kad dođe voda do grla, traže pomoć.. Vi uvijek možete pokrenuti konkretne radnje poput razvoda braka, skrbništva nad djecom, do samostalnog života. Mnoge žene tijekom godina toliko su iscrpljene i izgubile vlastiti integritet da nemaju snage ni volje za bilo kakve promjene. Sve ostaje samo ideja. Svaka radikalna promjena nije laka ni bezbolna. Vi ste ta koja mora odlučiti a onda krenuti...put czss-a, tražiti novi stan, novi posao..odvjetnika koji će voditi vaš slučaj (rastavu, imovinsko-pravni spor) i snositi dodatne troškove koje nitko osim vas neće pokriti. Pa i ako njegova majka ima sve, ne znači da je podobna brinuti o vašoj djeci. Vi ipak imate zanimanje s kojim se može sasvim solidno zarađivati a možete otvoriti i vlastiti obrt. Djeca su vam već dosta samostalna i ako do sada niste uspjeli raditi na sebi, možda vam treba osamostaljivanje kao vid izgradnje - na bolje. Tko zna što sve vašem partneru može pasti na pamet. Vi morate biti mudri, razboriti, strpljivi i uporni. Teško da ovakvi narcisoidni diktatorski tipovi ikada mogu zadovoljiti ikoga osim sebe. Imajte to na umu i ne dajte se! Postoje mnoge ženske udruge gdje možete dobiti savjet, razgovor, upute i na kraju postoji mnoštvo literature za samopomoć, no uvijek je najbolje kada to svojom voljom tražite sami...na internetu, u knjižnici, udruzi...jer vaš problem nije samo pravno neznanje. Želim Vam da što prije zavoilte sebe i ne sumnjate u svoje sposobnosti, jer će vas svi više poštovati. Probajte i ustrajte u tome! Isplati se.

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija