Jump to content

Prevođenje mirovine ; MOLIM savjet


crnimarko

Preporučene objave

Molim savjet !

Umirovljeni sam Hrv. branitelj od 1999. god., HRVI 50%, opća nesposobnost 100% posljedica rata, osobni čin natporučnik, formacijski čin bojnik, status dragovoljca.

U 5. mjesecu prošle godine primio sam rješenje o prevođenju mirovine, no međutim pogriješili su u izračunu ; nisu uzeli u obzir status HRVI i nisu obračunali po formacijskom činu nego samo po ustrojbenom tako da mi je novi obračun manji od sadašnjeg.

Odmah sam uložio žalbu (25.05.2007.) u HZMIO Područna služba u ZG - Tvrtkova ( osobno na šalter ). Priložio sve potrebite dokaze ( rješenje HRVI, potvrda o učešću u ratu i potvrda da sam dragovoljac, ukazi o činovima, ukazi o postavljenjima čak i kopije isplatnih lista plaća ).

U 7 mjesecu dobio sam obavijest da je moj predmet proslijeđen na mjerodavno rješavanje u Središnju službu u Mihanovićevu.

U 10. mjesecu informirao se telefonski u svezi mog predmeta, rekli mi kod koje je referentice.

Čuo se s njom i uglavnom od tada svaki mjesec je pitam telefonom dali je moj predmet rješavan. Uglavnom slušam odgovore da je predmet tu u ladici na čekanju, da je situacija čista ali da još nije došao na red za rješavanje, da ima još žalbi zaprimljenih prije moje…

Molim Vas za savjet što mi je činiti, dali ima još netko s ovakvim ili sličnim slučajem, koliko uopće je zakonski rok da se takav predmet riješi odnosno dali netko zna koliko bi još trebao čekati.

Strpljenje mi je stvarno na izmaku !

MOLIM SAVJET i HVALA

:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija