Jump to content

dinice nestale u braku


dijaspora

Preporučene objave

Bok, pozdrav iz dijaspore.Više nemam pojma gdje bih tražila odgovor na svoju dilemu pa sam probala sreču i ovdje. Moj problem je sledeči.Prije zasnivanja bračne zajednice imala sam u vlasti više dionica jedne slovenske trvrtke.Za vrijeme trajanja braka te sam dionice prodala i uložila u obnovu obiteljske kuče koja je u vlastništvu sada več bivšeg muža i njegove majke.Kako doči do novca koji ima izvor u mojoj imovini prije braka?Za gramatiku se unaprijed izvinjavam, jer mi književni ne ide baš najbolje.Hvala za odgovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bračna stečevina je imovina koju su bračni drugovi stekli radom za vrijeme trajanja bračne zajednice ili potječe iz te imovine.

 

Imovina koju bračni drug ima u trenutku sklapanja braka, ostaje njegova vlastita imovina, a Vi ste to dobronamjerno uložili u obnovu obiteljske kuće koja u tom trenutku nažalost nije niti bila Vaša, međutim niste razmišljali da bi moglo doći do razilaska sa bračnim drugom, kao i o tome kome bi što moglo pripasti u tom slučaju.

 

Vlastita imovina je i imovina koju je bračni drug stekao tijekom bračne zajednice (nasljeđivanje, darovanje i sl.) i to ne ulazi u bračnu stečevinu.

 

Bračna zajednica (a vanbračna također) je i materijalna zajednica - sva materijalna dobra osim nasljedstva i poklona su zajednička imovina. U slučaju rastanka - dijeli se pola pola. Možete se pokušati dogovoriti sa svojim partnerom i kod javnog bilježnika ugovoriti drugačije ali ne vjerujem da će on na to pristati ukoliko je kuća njegova, pogotovo ako je vlasništvo bivše svekrve.

 

Međutim vjerojatno postoje i druge vrijednosti koje ste stekli u braku i koje možete pokušati podijeliti.

 

Ukoliko mislite da da Vam se isplati svakako potražite odvjetnika.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija