norafora objavljeno: 19. ožujak 2008. objavljeno: 19. ožujak 2008. bok! U ZPP-u , članak 110. stoji da sud može kazniti novčanom kaznom stanku koja svojim podneskom vrijeđa sud ili stranku ili drugog sudionika u postupku. Desilo da je stranka podneskom uvrjedila stranku, predložila sam da sud izrekne kaznu, ali se to nije desilo jer kao postoji kaznena prijava zbog uvrede i klevete. Moje je stajalište da je svačije pravo tužiti za uvredu i klevetu, ali kako se vrijeđanje desilo u pomenutom postupku, ne vidim razlog zašto sudac nije postupio kako smo predložili. Vaše mišljenje? Citiraj
norafora odgovoreno: 19. ožujak 2008. Autor odgovoreno: 19. ožujak 2008. ne znam koliko sam bila jasna : mislim da suca u tom konkretnom postupku ne bi trebalo biti briga hoće li stranka tužiti zbog uvrede i klvete, nego bi se taj sudac trebao rukovoditi onim što se u njegovom predmetu događa i radi zaštite dostojanstva same stranke u postupku, trebao bi na taj način spriječiti takvo maltretiranje. jedano kako su spremni kažnjavati zbog npr. odugovlačenja postupka. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.