Jump to content

Inspekcija rada


ChillyBoy

Preporučene objave

Poštovani,

 

u 12 mj. 2007 sam se zaposlila u novootvorenoj trgovini mješovite robe. Nakon 15-tak dana od datuma otvaranja upala je radna inspekcija te tražila dokazne papire da sam prijavljena te ugovor o radu. U cijeloj zbrci oko pitanja i odgovaranja inspketorica me je "natjerala" da kažem kako nisam prijavljena iako ni sama u to nisam bila sigurna jer još nisam dobila papir o prijavi. Na osnovu te moje izjave inspektorat je podigao prijavu te je sve završilo na sudu. Obzirom da je poslovođa nedavno bio na prvom ročištu, danas mi je napomenuo kako ću morati prisustvovati na idućem (ne znam da li kao okrivljenik ili svjedok). Da li postoji mogućnost da mene kazne i kolika je moguća kazna za mene kao fizičku osobu? Da li moram papirnato dobit poziv na sud? Poslovođa mi je već napomenuo kako ćemo morati uskladiti priče pa me zanima da li vrijedi riskirati na sudu zbog posla od 2500 kn?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pošto još nisam siguran da li bi ovdje bilo pitanje vezano za kazneno prvao, ostavit ćemo ga ovdje (za sada), ane prebacivati u prekršajno.

 

Da nastavimo.

VI se držite istine, a laži su na sudu opasne jer daju mogućnost kaznenog progona zbog lažnog svjedočenja. Da, vas će pozvati kao svjedoka, a svjedoci su obvezni govoriti istinu.

 

Poziv za saslušanje ćete dobiti pisanim putem. Inače prijvu inspektorica nije podnijea samo na osnovu vaše izjave, već i na temelju nepostojanja ugovora o radu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija