Jump to content

dali su udjeli nasljedni


Pingo

Preporučene objave

Naravno. Kao i sva druga imovina. Za pretpostaviti je da se misli u slučaju smrti. Ukoliko je smrt branitelja nastupila prije formiranja reg. hrv. branitelja i dodjele udjela, nasljednici, prvenstveno supružnik i djeca Ministarstvu branitelja dostavljaju rješenje o provedenoj ostavinskoj raspravi. Također je potrebno(svi nasljednici) podnesti zahtjev za dodjelu udjela u fondu. Ukoliko netko od nasljednika ne podnese zahtjev ne dodjeljuju mu se udjeli pa onda nastanu nepotrebne komplikacije.

Ako je smrt branitelja nastupila nakon formiranja fonda branitelja i branitelju su dodjeljeni udjeli u fondu, potrebno je udjele uvesti u ostavinsku raspravu. Ako nisu uvedeni rješenje je ponovo pokrenuti ostavinsku raspravu. Netko od nasljednika. Bitno je za reči da ako se netko od nasljednika odrekao druge imovine , nova imovina, u ovom slučaju udjeli u fondu branitelja ne podliježu prijašnjem rješenju. Ž.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko mi je poznato naplačuju pristojbu kao i kod provođenja ostavinske rasprave. Ako je kod tvog prijatelja u svezi smrti oca provedena ostavinska rasprava mislim da je rješenje o ostavinskoj dovoljno dostaviti ministarstvu i napisati zamolbu za dodjelu udjela u fondu nasljednicima. Imali smo sličan slučaj. Više informacija na 01/3040730. :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija