Jump to content

komplikacije uslijed liječenja prijeloma ruke?


lukrezia

Preporučene objave

moj suprug je prošle godine ozlijedio ruku s vanjskim prijelomom,nakon zbrinjavanja u traumi,ruka mu se upalila te je završio na hitnoj drugi dan nakon previjanja a četiri dana prije zakazanog ponovnog previjanja.Do upale je došlo radi lošeg saniranja i čišćenja rane.Danas ne može pomaknuti dio ruke (šaka) koji je bio ozlijeđen.Šta nam je činiti?Voljeli bi ih kazniti za nesavjestan rad. :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo što si opisala pod razlog za nekakvo "kažnjavanje za nesavjesan rad" medicina ti je već apriori izdefinirala pod moguće komplikacije takve vrste zdravstvenog stanja, tak da pastiram ti to dolje uz napomenu da se iz priloženog da vrlo lako zaključiti da bi obzirom na navedeno najvjerojatnije bilo kakva radnja bila upitno uspješna, iako ne prejudiciram ništa.

 

Prijelom kosti može biti povezan s ozljedom mekih tkiva i organa, a može nastati i traumatski šok i masna embolija - začepljenje krvnih žila kapljicama masti iz koštane srži.

Komplikacije zarastanja prijeloma mogu biti: masna embolija, plućna tromboembolija, upala pluća zbog ležanja i neaktivnosti, dekubitusi - rane bolesnika koji dugo leže, srčane i žilne smetnje te promjene u ravnoteži hormona, vitamina i minerala.

Lokalne komplikacije cijeljenja prijeloma kosti mogu biti: upale kosti (osteomijelitis), oštećenja krvnih žila i živaca, artroza, veliki lukovičasti kalus, cijeljenje kosti u lošem položaju, pseudoartroza, ponovna fraktura, Volkmannova kontraktura mišića, Sudeckov sindrom, osifikacijski miozitis i bolest prijeloma.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija