Jump to content

Uznemiravanje i zadiranje u privatnost


bingo

Preporučene objave

Pozdrav svima

 

Ne znam da li postavljam pitanje na pravom mjestu ali evo o čemu je riječ:

Ponekad smo svjedoci uznemiravnja pozivima mobitelom ili sms-om. Nije to ništa strašno, lijepo ignoriraš pošiljaoca, blokiraš mu broj u svom mobu i sve 5.

Ali kad vas neka osoba vrijeđa, kaže vam da ste ga ucjenjivali, prijeti, kaže da zna gdje stanujemo i to sve putem sms-a a čak par puta je bio i poziv ali odmah poslije toga broj je ugašen i tako više puta. Kad smo odgovorili sms-om da se ne poznajemo i da mi nemamo ništa sa time, stiže poruka gdje osoba navodi točno ime i prezime što nas je malo osupnulo i broj fiksnog telefona, a samim time i zna našu adresu, a znate kakva su vremena danas, treba paziti na privatnost i obitelj.

Što napraviti ?

Bili smo u T-mobilu i nisu nas ni pustili do pravne službe, već smo na porti telefonom razgovarali sa nekim iz pravne službe.

Danas smo se išli informirati u policiju i rekli su nam da to moramo prijaviti u područnom uredu policije, makar je bio komentar da se ne uzbuđujemo ali ipak bi htjeli znati što sve možemo napraviti po tom pitanju, jer mislimo da nije samo uznemiravanje već i zadiranje privatnost. Može li policija otkriti tko to šalje poruke (naravno kad je mob uključen), može li se u tom slučaju podnijeti kakva prijava protiv dotične osobe ako se, a trebalo bi se jer se imaju uređaji za to, tako da toj osobi nikad više ne padne na pamet nekoga uznemiravati ?

Hvala na razumijevanju, nadam se da netko zna nešto o tome i da li je bilo kakvih sličnih slučajeva.

 

pozdrav :-)Uznemiravanje i zadiranje i privatnost

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 8 mjeseci kasnije...

Bok, sretan Božić i godina Nova!!! Ovo u biti nije odgovor na Vaš tekst ali čisto da vidite kako NE TREBA BAŠ NIKOMU BITI JAMAC!!! Osobno ja hoću ali pod slijedećim uvjetima: 1. da se dotični potencijalni dužnik raspita u toj banci da li prihvaćaju dodatnu ovjerenu izjavu njega dužnika i mene jamca " kojom prihvaća i daje nalog banci da u slučaju samo jednog kašnjanja po roku dospijeća rate nalaže banci da mu dospije cjeloviti iznos kredita na naplatu " te da mi pod 2. pred bilježnikom položi 33% ukupnog zaduženja (deponira taj iznos)do isplate kredita!!!! DAKLE, SAMO SAM POD OVA DVA UVJETA SPREMAN UBUDUĆE NEKOME BITI JAMAC JER SMO U DOLJE OPISANOM SLUČAJU IZ ČISTE ŽELJE DA POMOGNEMO PREVARENI A NA KRAJU I IZVRIJEĐANI PA KONAČNO ČAK I UCJENJIVANI DA MALOLJETNOJ KĆERI PREDAMO IZNOS OD 4000 DEM - STVARNO NEPOSTOJEĆEG DUGA. KAZNENO DJELO IZNUDE!!! - ali svjesni smo da njen suprug ne zna za to traženje novca preko mllj. kćerke jer je to smišljeno vjerovatno za pokazivanje tom djetetu kao :" eto djete, sad vidiš kakvi su oni ..... i zašto si više ne možemo biti dobri ..." i s toga još uvijek neću podnositi kaznenu prijavu ALI AKO MI I JEDNA RATA SUPRUZI SJEDNE - ODMAH SAM NA MUP-U. A tada, neka je dragi Bog na pomoći Željku i Gordani. Sramota za obitelj žene koja s dvoje male djece 3 puta u 4 mjeseca daje otkaze, sramota za supruga - HRVI u mirovini, SRAMOTA!

 

OPIS SITUACIJE U KOJOJ SMO SE MI NAŠLI JER DUŽNIK SE IGRA S NAŠOM EGZISTECIJOM

 

Prije tri i po godine supruga supruginog brata, u nazočnosti i njega i mene molila je da joj netko od nas bude jamac za kredit a zbog velikih dugova u kojima se nalaze. Upoznavši ih sa svojim planom da kroz godinu i po MI dižemo kredit za novi auto (a znajući otprije da su oboje vrlo neuredni dužnici-prema jamcima!!!) pristali smo i dogovorili se da će joj moja supruga biti jamac, ne sudužnik - samo jamac ALI SAMO NA KREDIT OD 2000 eura i samo na dvije godine. Supruga je na dogovoreni dan otišla po nju i potpisala (mislili smo ) dogovoreno kreditno jamstvo.No, pred samo naše kreditno zaduživanje (proljeće 2007.) došla je opomena s nekoliko neplaćenih rata te saznanje da je kredit 3800 eura a na 5 godina? (STRAVA), supruzi je naravno sve sjelo, mi smo morali automobil dignuti na 78 mj umjesto planiranih 48, što je povuklo izvjesno poskupljenje kredita, što je njima i rečeno. Ovog ljeta je gospodja dužnik nakon povratka s porodiljskog za drugo dijete dala u Zaprešiću otkaz u friz. salonu, zaposlila se u drugom salonu pa opet dala otkaz te konačno - u G. Bistri se doma zaposlila te nakon tjedan dana ponovno dala otkaz. Suprug joj je HRVI u mirovini i u kreditima, stvarno su gladi, žive u garaži kod njenih.I tako do danas tj. jučer kad smo gospodju nazvali ( a nakon provjere u ST banci da su trenutno 2 rate neplaćene...).Izjavila je da je sve u redu, da je suprug upravo u Zg otišao sve poplaćati...

I ja sam s njom porazgovarao a znajući je - čitav taj razgovor snimio sam video kamerom (tonski). Poslojepodne nas je njen suprug nazvao, izvrijeđao sestru, rekao joj da dok je sa mnom on više nema sestru i poklopio joj slušalicu. Tada sam ja nazvao njega i bilo je svega ružnoga s njegove strane uz prekrasno na kraju " zvone, zaboravi ovaj broj!). Danas ujutro ta ista gospodja s njegovog mobitela šalje poruku u kojoj traži da se 4000 DEM (nabvodno brat dao sestri bez da mu mora vratiti!) sada isplati njenoj kćeri i naravno, da je i ona s mojom suprugom KVIT!!!

Ispričavam se zbog duljine teksta, MOLIM savjete: 1. što ako prestanu dalje otplaćivati kredit a naše jamstvo imaju temeljem prijevare u odnosu na dogovor; 2. kako se zaštititi od SMS potraživanja nepostojećeg dugovovanja 3. kako se zaštititi općenito od remećenja obiteljskog mira?

Unaprijed zahvalni, uz iskrene čestitke povodom nastupajućih blagdana, Zvonimir i Vlasta, Slunj

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako prijetnji nema, onda nema kaznenog djela.

 

Iznude nema jer nitko nije prijetnjom ili silom tražio da učinite nešto.

 

Dakle sve je građansko pravni odnos, osim ono g međusobnog vrijeđanja. Svako tko vrijeđa može ga se tužiti privatnom tužbom (dakle sami ili preko odvjetnika) u kaznenom postupku za kazneno djelo uvrede, ali od toga Vam nema neke koristi.

 

Ako ne plate, fino ih tužite. To je jedini način.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija