Jump to content

Privremena mjera viđanja djece?


jelena78

Preporučene objave

1.Zanima me da li netko zna ili ima iskustva u nekakvom pravnom rješenju o viđanju djece. Privremenom, do sudske odluke. Naime, ja sam u procesu razvoda braka i imam dvoje malodobne djece. Još nije rješena povjera djece (djeca žive samnom, a otac je dao zahtjev da žive kod njega), pa tako ni viđanje djece s tatom 'na papiru'. Do sada smo se mogli dogovarati i surađivati, ali otac više ne želi i radi velike probleme. Znači, ne zanima me privremena povjera djece (jer mi to odvjetnik i CZZS savjetuju da nema potrebe jer su djeca samnom), nego privremeni 'papirnati' dogovor oko viđanja.

2.Ako to ne znate, možete li mi pomoći oko toga koliko on vremena sudski može dobit. Do nedavno je bilo ono standardno-2xtjedno i svaki drugi vikend, ali je to promjenjeno zbog udaljenosti(on živi 60km daleko). On želi svaki vikend od petka do nedjelje, ali to je i djeci i meni previše. Zato smo se na zadnjem razgovoru u CZZS-u usmeno dogovorili 1xtjedno 2 h, svaki petak navečer i svaku subotu te svaku drugu nedjelju (znači da sam mu 'dala' svoje subote). On i dalje želi cijele vikende (da li je to moguće da dobije?). A ja sam mislila predložiti 1xtjedno, svaki petak i subotu, tako da su bar jedan dan u vikendu samnom (da li to mogu dobiti?). Djeca vole biti s oba roditelja, stara su 6. i 4. godine.

Puno hvala unaprijed :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Logika stvari nekako ne bi išla u tom smjeru.

 

Djeca su povjerena roditeljima.

Ukoliko roditelji ne žive zajedno povjerava ih se jednome a imaju pravo na susrete i druženje s drugim.

 

Kako bi netko odredio dinamiku susreta jednom bez povjeravanja drugom, makar privremeno...

Dogovorom, ako ne želite tražiti privremeno povjeravanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ali to je i djeci i meni previše-Nemogu vjerovati da si to napisala a jos gore da tako doista i mislis PREVISE nevjerovatno pa cuj kod tebe su djeca a to znaci da su sa tobom kako tebi to nije previse budi realna nikada nije previse biti sa djecom NIKADA zapamti to i nemoj mu to uzeti za zlo...

Neka bude kako je i drz se toga neka ih vidja sada tako i nek se brine o njima moji su klinci daleko ne 60 km nego 180 km od mene i sve bi dao da ih mogu vidjati i biti sa njima kao taj tvoj.. :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam se dobro izrazila. To previše nije značilo da je nekome previše biti s djecom (jer to nikad nije previše), nego da djeca loše reagiraju kad su dugo kod njega. A tome je tako iz drugih razloga koje nisam ovdje navodila. Može na pm. Inače, ja sam pobornik toga da djeca maksimalno viđaju roditelja s kojim ne žive ako je on u redu. Moji su maleni, njima to treba. Ali nije sve tako kako bi htjeli i ne ovisi sve o nama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija