Jump to content

nasljedio sam nekretninu


Livada37

Preporučene objave

Nasljedio sam nekretninu koja je glasila na mog djeda znaci automatski je islo na mene ko unuka jel nisu bile prije rasprave iza njega tj. kasnnije iza pokojnog oca.Mene zanima sljedece,dobio sam rijesenje da sam nasljednik nekretnine samo sta je na gruntovnoj u toj cestici jos pra-pra djeda sta mi je ciniti jel treba pokrenuti razvrgnuce zajednice odnosno svi susjedi oko mene isto tako nisu u gruntovnici grunt. vlasnici u biti sta je meni da radim tj. da se uknjizim u gruntovnici na tu nekretninu koju sam nasljedio posto u katastru sve glasi na mene a u gruntovnoj ne i zato ne mogu recimo to da prodam ili dignem kredit za izgradnju/adaptaciju????

Hvala na odgovoru!! :-?

 

 

U katastru je glasilo sve na djeda po konacnosti rijesenja ja sam se upisao u katastar jer nije bilo nikakvih zapreka,tj. zvali me u opcinu,samo u gruntovnoj ne stoji isto ko u katastru vec pra-pra djed,znaci djed nije rijesavao ko i svi nasi stari ono sta je trebalo nakon smrti.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čovjek lijepo kaže da je upisan pra pra djeda, a on je naslijedio djeda.

Šta će reć da nije ista osoba u rješenju o nasljeđivanju i u gruntovnici tako da mislim da to neće ić baš tako lako po "pravosnažnom rješenju od sudije".

A s obzirom da je pitanje nejasno i brkaju se upisi u katastru i gruntovnici, možda je na stvari nešto sasvim treće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E hvala puno,proslo je vec 3.godine od pravomocnog rijesenjai slusajuci hrpu savjeta od svakakvih ljudi nisam znao od kuda i sta poceti ajde iz tvojih usta u bozije usi!!!

Svi minesto govorili trebas pokrenuti nekakvo razvrgnuce zajednice jer nije djed gruntovni vlasnik vec pra-pra i da trebam tuziti pokojne tj. hrpa savjeta da boli glava,znaci uzmem to rijesenje o nasljedjivanju i ravno u gruntovnicu predati zahtjev za uknjizdbu vlasnistva????

Imas pice od mene ako je samo to,kakve sam ja srece da ne iskrsne nesto drugo,tipa trebali ste angazirati pravnu osobu za rijesavanje...

 

;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija