anonimno objavljeno: 1. rujan 2005. objavljeno: 1. rujan 2005. Molim vas za odgovor. Otac je nedugo prije smrti potpisom priznao vanbračnu zajednicu osobi s kojom je živio. Osoba se tada potpisom odrekla svih svojih potraživanja nakon smrti mog oca. U oporuci nije spomenuto grobno mjesto u kojem su moj otac i baka. Imam li ja pravo (sin sam jedinac, otac nema braće ni sestara) na to grobno mjesto ili pravo polaže i vanbračna supruga, iako se pismeno odrekla svih potraživanja? Pozdrav. Citiraj
tix odgovoreno: 12. rujan 2005. odgovoreno: 12. rujan 2005. što znači da se potpisom odrekla svih potraživanja ? u kojoj formi ? ugovor ? izjava ? dajte još detalja. jeste li provjerili kod uprave groblja na koga glasi pravo korištenja groba (često se uspostavi da je još na pretke iako potomci plaćaju) ? Citiraj
anonimno odgovoreno: 13. rujan 2005. Autor odgovoreno: 13. rujan 2005. Očito u nekoj formi ovjerenoj kod javnog bilježnika, jer je to spomenuto i u oporuci. Dobila je odjednom novčani iznos i nešto potpisala, valjda izjavu, da se odriče svih potraživanja nakon smrti (kao neka kompenzacija). Stvar izgleda drži vodu jer je i izvršitelj oporuke konstatirao da je to pravovaljano, pa se počela seliti. Dakle, grob je glasio na mog oca gdje sada i leži, a tko plaća za to mjesto ne znam, niti znam što mogu jer ostavinska nije gotova. Hvala. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.