Jump to content

Bolovanje nakon rodiljnog


algida

Preporučene objave

Dva mjeseca nakon rodiljnog otvoreno je bolovanje. Na koji se način obračunava naknada plaće, odnosno ubraja li se u prosječni iznos plaće isplaćene u posljednjih 6 mjeseci i naknada za rodiljni? Ili se naknada plaće za vrijeme bolovanja obračunava samo na temelju plaće za dva mjeseca kada je djelatnica radila?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mogu samo izrazit ogorčenje jer je moja supruga uputila dopis HZZo-u u kome postavlja to pitanje prije skoro 5 godina. Naravno, odgovora nema. Ja mogu odgovoriti što ono što dobijete nije, ali na žalost ne znam što je. Naknadu isplaćuje HZZO i to ne ide u računanje prosjeka, ali dobijete onoliko koliko ste radili taj mjesec+fantomska naknada. Troškove bolovanja do 42 dana bolovanja snosi Vaše poduzeće, a nakon toga HZZO. Znam, nije odgovor, nadam se da je barem mala utjeha. :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naknadu isplaćuje HZZO i to ne ide u računanje prosjeka, ali dobijete onoliko koliko ste radili taj mjesec+fantomska naknada. Troškove bolovanja do 42 dana bolovanja snosi Vaše poduzeće, a nakon toga HZZO. Znam, nije odgovor, nadam se da je barem mala utjeha.

 

Nit je ogovor, nit je utjeha.

 

Ovo napisano je skup općenitih i nepovezanih bedastoća iz razloga jer ne znaš o kakvom se bolovanju radi, naime ima više vrsta nadoknade plaće za vrijeme bolovanja od čega se neka isplaćuju od prvog dana da teret države, dok se neka isplaćuju na teret poslodavca, pod vrlo šarolikim postocima i osnovicama.

 

 

Obzirom na regulativu, treba pozorno vidjeti o čemu se radi, točno iznijeti činjenice, pa onda pisati pismo majci u zagorje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Takvo bolovanje ide na teret poslodavca do 42 dana, a i dalje uz mogućnost da isti refundira isplaćeni iznos od HZZO.

 

Ukoliko imaš dvije isplaćene plaće prije stupanja na takvo bolovanje (znači za tako nešto moraš raditi ne dva, već tri mjeseca) onda je nadoknada plaće obračunata po toj osnovici (prema satima rada, prosjek dvije isplaćene plaće) i to 70% od te osnovice.

 

Ukoliko nemaš dvije isplaćene plaće (a čini mi se da nemaš) onda ti se nadoknada računa prema najmanjoj osnovici za odrađene sate za taj mjesec(sada to iznosi 1.900,05 kn) i to 70% od te najmanje osnovice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija