Jump to content

Netransparentni ugovori o radu!!!


mustela

Preporučene objave

Radim u jednom d.d.-u , poslodavac nam novom reorganizacijom nudi ugovore o radu koji bi mogli biti puno nepovoljniji, odnosno vrlo neodređeni. Naime, plaća nije određena, već je dana u bruto rasponu od-do, ugovori se potpisuju na najmanji (početni) bruto iznos, što znači da se može dogoditi da se uvijek dobije najmanji iznos, kako uopće planirati troškove, kredite, bilo što kad nikad nisi siguran iz mjeseca u mjesec u kranji iznos plaće.

Usmenim putem je obećano da se neće smanjivati postojeće ugovorene plaće, no novom koncepcijom ugovora za to nemamo garanciju, molim za savjet, kako se možemo zaštiti? Unaprijed hvala..............

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Plaća se mora navesti u brutto iznosu. S druge strane Zakon o radu kaže "Ako plaća nije određena na način određen u stavku 1. i 2.( ako nije određena kolektivnim ugovorom ili pravilnikom o radu) ovoga članka, a ugovor o radu ne sadrži dovoljno podataka na temelju kojih bi se ona mogla odrediti, poslodavac je dužan isplatiti radniku primjerenu plaću.

 

(4) Pod primjerenom plaćom smatra se plaća koja se redovito plaća za jednaki rad, a ako takvu plaću nije moguće utvrditi, onda plaća koju odredi sud prema okolnostima slučaja.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija