Jump to content

Sramota i razočarenje


šljem

Preporučene objave

Molim za Vašu pomoć.Tata mi je umro 2005 godine od karcinoma pluća.Bio je dugogodišnji sudionik domovinskog rata,odlikovan u Oluji i dragovoljac.Nakon njegove smrti mama i ja smo u 12 mjesecu 2005 godine predale svu dokumentaciju za ostvarenje prava obiteljske invalidnine.06.09.2007 godine dobile smo pozitvno riješenje prvostupanjske komisije i nakon toga i vještačenje u kojem je sudjelovalo tri doktora.Nakon toga poslano je na drugostupanjsku komisiju (13.03.2008).Na drugostupanjskoj komisiji dva doktora pobila su riješenje prvostupanjske komisije i vještaka.Šta sad da radim?Jako smo razočarane i neznamo šta da radimo?MOLIM ZA POMOĆ I TO HITNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-x

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije bitno za odgovor, ali prvo je predmet morao ići na stručni tim radi vještačenja da li je oboljenje (karcinom) od kojeg je vaš otac preminuo posljedica sudjelovanja u DR ili nije pa tek onda na PLP.

DLP (pa tako i PLP) mogu donijeti i drugačiju odluku od one koju je donio stručni tim (kao u vašem slučaju), ali tu svoju ocjenu moraju obrazložiti sukladno odredbama Pravilnika o radu liječničkih povjerenstava (...) i načelima medicinske struke. Obrazloženje tog negativnog nalaza niste naveli pa je teško o tome nešto napisati.

Međutim, s obzirom na ono što ste naveli, jedino što vam preostaje je pokretanje upravnog spora kod Upravnog suda tužbom protiv drugostupanjskog rješenja koje se temelji na nalazu DLP-a.

U svakom slučaju, kod tužbe se koncentrirati na obrazloženja nalaza i mišljenja stručnog tima, PLP-a i DLP-a.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija