Jump to content

obnova kuće


Zwone

Preporučene objave

Tijekom 1997. godine supruga ja i sin smo sudjelovali u obnovi roditeljske kuće (područje od posebne državne skrbi), te smo na osnovu toga dobili 55 m2 stambenog prostora u potkrovlju koje do obnove nije bilo uređeno. Kuća je bila u vlasništvu roditelja u omjeru 50:50. Zbog programa obnove izgubili smo pravo dodjele državnog stana i drugih povlastica koje iz toga proizlaze. Nedavno je jedan od roditelja preminuo, a poziv za ostavinsku raspravu smo dobili majka, brat i ja. Zanima me koja su moja prava vezano za dio kuće od 55 m2 koje je moja obitelj dobila u programu obnove, da li se taj dio može izdvojiti iz ostavinske rasprave ili se i taj dio dijeli? Naime, na taj način bi se dijelio i onaj dio koji je stekla moja obitelj (do rata je kuća bila samo sa tavaskim prostorom, a sada je to stambena površina). Molim za hitan odgovor.

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imate pravo tražiti izdvajanje one vrijednosti za koju se vrijednost te kuće povečala zbog vašeg doprinosa.

Na ostavinskoj raspravi iza oca imate pravo zatražiti iz njegove polovice kuće taj svoj dio ali samo u razlomku (npr. 1/2, 1/3, 1/4 .... očeve polovice, ovisno o vašem doprinosu).

Za konkretno definiranje koji dio kuće je vaš, morate nakon ostavine naći mjernika i pokrenuti postupak etažiranja kuće, kad će vaše potkrovlje postati zasebna samostalna nekretnina u vašem potpunom vlasništvu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija