Jump to content

marihuana-kvaka 22i- pomoć molim!


ElectraE

Preporučene objave

Naime, prije nekih mjesec dana "pala" sam s jointom. Bila u stanici na ispitivanju, priznala krivnju, rasprava je bila prije dva dana. Morama reći da mi je policajac koji me ulovio išao na ruku, jer sam dobila prekršajnu prijavu za kršenje javnog reda i mira. Priznala sam, dakle, da je moje (nisam bila sama)i da sam povremeni korisnik. Na raspravi me je sutkinja pitala da li inače uzimam, povremeno da, i samo na temelju toga mi je odredila mjeru odvikavanje od 3 mjeseca (tako je nešto promrmljala). E sad, meni je glavni cilj bio izbjeći ogromnu novčanu kaznu (5-20 tisuća),student sam, pa sam olako prihvatila tu mjeru. Naime, imam 25 godina, ne pijem niti uzimam druge droge, ali volim pljugat. Nisam uopće mislila da kao punoljetna osoba mogu dobiti i tu mjeru, pomalo blesavo jer to je moj osobni izbor i smatram da me, kao odraslu osobu, država ne bi trebala moći prisiliti na odvikavanje. S jedne strane, prošla sam možda i najbolje što sam mogla, obzirom na nove zakone. No, imam nekoliko pitanja.

1. Koja je razlika između mjere odvikavanja i liječenja ?

2. Što se dogodi ako sam pozitivna pri testiranjima ? i najvažnije:

3. Hoću li sada biti zavesena kao ovisnik ? Naime, prijatelj mi je rekao da hoću, a na to ne pristajem, sutkinja mi to, naravno, nije istaknula (ako je zaista tako),u panici sam jer ne želim imati problema prilikom zapošljavanja, i ako je sve to točno, razmišljam o pisanju žalbe. U tom slučaju, radije ću platiti novčanu. Molim vas brz odgovor jer imam još 6 dana za žalbu. Što da radim ?!

 

hvala puno unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1.Odvikavanje i liječenje su ti ista stvar samo se mogu upotrebljavati drugačije metode, alis ve ti se svodi na isto.

2. Pozitivan test na drogu može značiti opziv uvjeta ako je izrečen - znači bezuvjetna kazna

3. Probleme prilikom zapošljavanje nećeš imati osim ako se zapošljavaš u MUP-u, MORH-u, MVP ili SOA-i

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uvjet postoji i kod prekršaja samo se vrlo rijetko koristi. Bez rješenja kojim Vas se proglašava krivim ne možemo gatati što Vam je izrečeno.

 

Da napomenem da će protiv Vas biti podnesena i kaznena prijava i da postoji mogućnost da državno odvjetništvo podnese optužni prijedlog protiv Vas pa da se na sudu vodi i kazneni postupak pored ovog prekršajnog koji ste već prošli.

 

Ovo slijedi samo ako državno odvjetništvo ne odbaci kaznenu prijavu kao beznačajno djelo s obzirom na vrlo malu količinu droge.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija