Jump to content

ozljeda na radu


lorenzo

Preporučene objave

jedno pitanje,prosle godine u 9 mj.sam imao ozljedu na radu,iskrenuo sam zglob na nozi i nagnjecio ligamente,naravno poslodavac mi je potpisao svu dokumentaciju za ozljedu na radu bio sam na bolovanju 6 mj,nakon bolovanja sam dobio otkaz,zanima me dali ja imam pravo na kakvu odstetu od poslodavca posto on tvrdi da nije bilo ocevidaca i da mi nemora nista isplatiti,a to se je dogodilo u 4 sata ujutro.unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Premalo podataka. Ako želite napišite mi detalje na pm, pa ćem ovidjeti dalje....inače, tema je već bila sa istim pitanjem, pa pokušajte naći.

 

Upravo sam vidjela da ste ponovili pitanje, ne smijete se duplicirati. Što se ozljede tiče, osiguranje nije obvezno. Potrebno mi je znati točan opis događaja, da li ste se ozlijedili radeći na stroju, da li je stroj ispitan, ovo, ono....ako je Vaš poslodavac sa stajališta zaštite an radu imao sve, teško da ćete uspjeti...ako nije poduzeo mjere koje je trebao onda već imate šanse. Jel' bila inspekcija, npr. i to je važno, dali ste potpisali izjavu vezanu uz ozljedu...

 

A što se otkaza tiče, ne znači da ako ste se ozlijedili ne može Vam se dati otkaz kad se vratite na posao. Ali mora naravno biti obrazložen....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

inace sam vozio kamion kada mi se je to desilo,sakupljao sam mlijeko to je bilo u 4 sata ujutro kada sam isao staviti crijevo od mlijeka u kamion stao sam na stangu od kamiona jer drugacije nemogu i jednostavno mi se je noga oskliznula i zgob mi se okrenu i sve sam nagnjecio,obavio sam 45 terapija i imam svu dokumentaciju od doktora i od pslodavca gdje mi je on potpisao papire za ozljedu na radu,ali njegova odvijetnica sad ne pristaje na nagodbu jer kaze da u tom trenu kad sam se ozljedio nije bilo nijednog ocevica.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hm, to iskustvo još nemam, da se radi o stroju u proizvodnji ili sl. bilo bi mi lakše. Ali, postupak je isti. Prvo, da li ste vi nekome javili odmah nakon ozljede što vam se dogodilo? Na hitnoj ste bili pretpostavljam s obzirom na težinu ozljede. A i s obzirom na to, poslodavac je trebao zvati inspekciju koja je trebala uzeti vašu pisanu izjavu o događaju. Jel' to ispunjeno?

 

Uzmite onaj papir OR obrazac, prijava o ozljedi na radu i recite m ikoja je šifra napisana pod 'uzrok ozljede'.

I tko je potpisan kao odg. osoba.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Onda nije, jer inače bi inspekcija tražila od Vas potpisanu izjavu. E sad, još je bitan taj uzrok ozljede, pogledajte što piše, to je jako važno. I da li su primijenjena osnovna i posebna pravila ZNR-a, to sve stoji u tom OR obrascu, ako ga imate.

 

A-ha, sad vidim....855 je loše po Vas jer to znači izvođenje radnog postupka suprotno pravilima zaštite na radu. U praksi Vam to znači da ste Vi trebali na drugi način ulaziti u kamion, ma kako smiješno zvučalo. Sve u svemu po papirima ste Vi sami krivi što Vam se to dogodilo - nemojte se ljutiti, samo Vam tumačim kako bi to prošlo na sudu - jedino na što se možete hvatati je da je poslodavac u prekršaju jer nije zvao inspekciju. Pa mu to dati do znanja. Ovako ste sami krivi i nećete uspjeti utjerati nikakvu odštetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija