Jump to content

krivicno djelo pocinjeno u inozemstvu


kikx

Preporučene objave

mam pitanje vezano uz konkretan slučaj. Ukoliko je hrvatski državljan bio u Srbiji uhićen zbog posjedovanja droge, konkretno 0,31 g marihuane, i nakon toga osuđen i platio je dosuđenu kaznu, te je pušten na slobodu, stvara li mu se dosje i u Hrvatskoj ili to ostaje unutar Srbije i Crne Gore? Tojest šalju li se ti podaci iz Srbije u Hrvatsku?

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kikx je napisao:

da, muči me to i to da mi nešto ne stigne doma...npr. neki poziv na razovor ili obavijest...

 

Eh, onda te to ne treba više mučiti. Uvjerenje o nekažnjavanju ćeš moći podići - njime se potvrđuje da nisi NEPRAVOMOĆNO osuđen za kazneno djelo i da se protiv tebe ne vodi istraga, niti je optužnica stupila na pravnu snagu, sve pred nadležnim sudom u RH.

 

Ti si pravomoćno osuđen, a podaci o pravomoćnoj osuđivanosti se ne smiju davati, oni nisu javni (može ih tražiti jedino ovlaštena osoba, npr. Ministarstvo pravosuđa) i nitko drugi.

 

Ne znam kakav poziv za razgovor očekuješ? Vodi li se još neki postupak, protiv možda nekog drugog? Jer, ako da, onda je vrlo moguće da dobiješ poziv da dođeš u svojstvu svjedoka na sud, ne vidim zašto te to zabrinjava?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Važno je da li ste osuđeni u prekršajnom ili kaznenom postupku?

Pošto vidim da ste platili kaznu, to miože značiti da ste bili u suca za prekršaje, a da kazneni potupak još nije odrađen.

Dakle moguće je da Vam iz Srbije diplomatskim putem pošalju tzv. Kazneni nalog kojim Vas se proglašava krivim (obično se izrekne neki sitni uvjet ili opomena). Taj kazneni nalog se izdaje u kaznenom postupku

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hm. pa suđeno mi je na okružnom sudu u novom sadu i piše u rješenju da sam počnila krivično djelo i u skladu sa čl. 246 KZ mi je određena novčana kazna, i nakon što je plaćena vraćena mi je putovnica i time je kao postupak završen. Ništa meni više nije jasno :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija