Jump to content

Kako se riješiti stanara koji su to samo na papiru?


ZastoJa

Preporučene objave

Dakle ovako:

moj otac posjeduje kuću koju je nasljedio od roditelja. Tako su se braća dogovorila, sve papirno riješeno, rasprava, bla, bla...e sad - na toj adresi inače nitko ne živi, ali kao da živi, dakle, plaćamo komunalije i sve ostale stvari.

 

Mene i mog oca brine slijedeće - nekada davno njegova sestra otišla je kao gastarbajter u Njemačku i tamo bila u vanbračnoj zajednici. Kad su se rodila djeca, 'stavila' ih je na adresu te kuće u kojoj su u to vrijeme živjeli moji baka i djed i gdje je i sama teta živjela prije nego je otišla van. Ta su djeca danas i sami roditelji, a teta i oni, još se 25 godina nakon 'vode' pod tu adresu u Hrvatskoj. Iako su sve udane u Njemačkoj, rade...Na tu adresu im stižu pozivi za glasanje, kod nas podižu domovnice i druge dokumente....kako se toga riješiti? Ne želimo da jednog dana netko dođe njih tražiti na tu adresu u kuću koju ćemo nasljediti brat i ja ili da imamo još i kakvih većih problema zbog toga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

ZastoJa je napisao:

:moli:

ja sam imala sličan problem s bivšim suprugom. Bio je prijavljen na adresi moga oca i kako se sam nije htio odjaviti morao je tata u mup-u dati izjavu da želi da se ta osoba "skine" s njegove adrese, potreban mu je bio jedino vlasnički list. dakle pretpostavljam da nekako slično i vi svoj problem možete rješiti. u mup i tražite nekog pravnika koji radi na prebivalištima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija