Jump to content

Velika dvojba !!!!


predatorxxx

Preporučene objave

Pozdrav svim forumašima,

pa da krenem-

trenutno radim kao tajnik u jednoj osnovnoj školi te mi je istekao probni rok od 6 mjeseci,e sada nigdje u ugovoru ne stoji da sam dužan položiti DSI iako kolege koji su stupili u radni odnos na nekim drugim radnim mjestima tu obvezu moraju ispuniti jer im ugovor o radu striktno to navodi kao uvjet ostanka na radnom mjestu.

Moje pitanje:da li sam kao tajnik dužan polagati navedeni DSI te da li isti mogu polagati ako želim ,iako to nitko ne traži od mene.

Hvala unaprijed na odgovorima !!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bilo bi vam pametno položiti taj državni ispit a od vas to nitko i netraži zato što ste ionako primljeni na određeno vrijeme i ugovor vam traje 6 mjeseci kako ste i sami naveli.Neznam koliko ćete biti zadovoljni odgovorom ali svakako smatram da ću sa njim doprinijeti da donesete konačnu odluku o polaganju stručnog ispita.

Moje neke radne kolege su imali dvije godine pred mirovinu pa je morao polagati javne ovlasti kako bi zadržao svoje radno mjesto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Samo da dopunim prvi post;ja sam nakon tih 6 mjeseci probnog roka dobio ugovor na neodređeno.

A u dvojbi sam pošto ostale kolege moraju ,a meni u ugovoru to ne stoji (premda sam u drugim školama provjerio i oni moraju polagati ispit na radnom mjestu tajnika) pa predmjevam da se dogodila greška prilikom pisanja ugovora te je izostavljen taj dio članka koji regulira obvezu polaganja DSI.

Gdje se treba prijaviti za taj ispit,tj.kakva je procedura i kako su rokovi raspoređeni-mislim da sam negdje pročitao da je rok veću devetom mjesecu-da li se stigne pripremiti do devetog ako se još more izvršiti prijava za ispit.

UH KOLIKO PITANJA !!!!

Hvala na odgovorima. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Evo još jedno pitanje iako i na prethodna nisam dobio odgovor,no nema veze ja sam se već nekako snašao,ali se postavio jedan drugi problem a taj je dužina radnog staža (kojeg imam 1 godinu),naime lik u Središnjem državnom uredu za upravu veli da to nije dostatno--e sad se ja pitam koliko je minimalno trajanje staža da bi se izvršila prijava za navedeni ispiti te pristupilo polaganju istoga.

Eto molim Vas recite koliko ste Vi dragi forumaši imali staža kada ste pristupili ispitu jer gdje god pitam svako daje svoj odgovor a nigdje da utvrdim koliko je to minimalno trajanje staža.

Hvala.

:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija