Jump to content

nasljeđe muževa djece


mihaela5

Preporučene objave

Od roditelja sam naslijedil kuću koju sm unijela potom u brak. Moj muž koji ima djecu iz prethodnog braka, želi postojeću kuću nadograđivati pod uvjetom da taj novi dio glasi na njegovo ime. Da li bi u tom slučaju njegova djeca, nakon njegove mrti imala pravo na taj dio nasljeđa. Napminjem da i ja imam djecu iz prethodnog braka i ne želim im da jednoga dana imaju probleme sa djecom moga muža. Hvala na savjetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako Vaš muž umre prije vas, taj dio zakonski pripada vama ukoliko Vaš suprug drukčije ne definira oporukom...a u tom slučaju ćete vi morati rješavati to s njegovom djecom jer će taj dio tada glasiti na njih a Vaš dio tj. sadašnja kuća na Vas.

Jedino u slučaju razvoda bi se taj dio gledao kao bračna stečevina (kuća ne bi ako je naslijeđena ili "donešena" u brak a ne stećena u braku ) pa bi se sudski dijelilo, ali kažem, to bi opet bilo između Vas i muža a ne djece.

Ako ste mislili što u slučaju da oboje umrete prije rješavanja tog problema...ako Vi ugovorite da je Vaša kuća na Vašu djecu taj dio je njihov, a ako suprug svoj dio ostavi svojoj djeci oni će svi biti zajednički vlasnici pa će morati sami dogovorno riješiti to pitanje... prodati jedan drugome ili zajedno ili po dogovoru tko bi tamo živio... možda da to sa suprugom riješite? Pitate ga kako je on to mislio riješiti? Ako su u dobrim odnosima,možda bi djeca zajedno živjela u toj kući... ne mora nužno biit problem...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

joj, plawusho alaj si ga zakomplicirala.

 

jednostavno rečeno, taj dio koji bi glasio na muža, poslije njegove smrti (ako nema oporuke) - nasljeđuju zakonski nasljednici - dakle supruga i njegova djeca iz prvog braka jer im se ne može uskratiti pravo na nasljeđivanje očeve imovine te (ukoliko postoje)- zajednička djeca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija