Jump to content

Treba li kupiti nekretninu kada je gruntovnica uništena


spik

Preporučene objave

Molim pomoć... Kupio bih nekretninu, na kojoj je 1969. izgrađena kuća, a nije ucrtana u kat. planovima... Situacija mi djeluje još kompliciranije po pitanju dokumentacije, odnosno podaci iz gruntovnice su nestali u ratu, tako da nije moguće ishoditi vlasnički list za konkretne nekretnine; posjedovni list je uredan...

Zanima me slijedeće:

1. koliko je problematična činjenica da kuća nije ucrtana, tj. koliko bi me to zadovoljstvo vrmenski, proceduralno i financijski naknadno koštalo?

2. na temelju čega se ja kao kupac mogu upisati kao vlasnik, kada ne postoje gruntovni podaci (pomaže li posj. list, svjedoci ili nešto treće)??

3. uz čestice na posjedovnom listu, osoba koja mi prodaje nekretninu uredno obrađuje još neke čestice (kao što su to činili i njegovi preci), koje se danas na posj. listu vode kao općenarodna imovina. Mogu li ja kupovinom čitavog imanja, tj. čestica na posjedovnom listu + čestice koje je njegova obitelj obrađivala unazad 40-ak i više godina steći pravo upisa sebe kao vlasnika (ili barem posjednika) tih čestica za koje oni nemaju nikakav pismeni dokaz da su ih koristili (posjedovali), ali postoje svjedoci o tim aktivnostima...??? Odnosno postoji li uopće pravno gledano smisao uvrstiti takove čestice u kupoprodajni ugovor...????

 

Hvala na strpljenju...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija