navina objavljeno: 30. srpanj 2008. objavljeno: 30. srpanj 2008. Prvo sam dijete u familiji,ali pošto sam rođena žensko moji me baš nisu nikada poštivali,te su me odlučili razbaštiniti.Sada imam 34 godine i trenutnoi imam problema sa pronalaženjem posla,(radim povremene i sezonske poslove),a roditelji mi naravno ne žele pomoći(kao što nikada i nisu,iako su dobrostojeći).Mene zanima postoji li nekakav zakon koji štiti prvo dijete,tj da usprkos njihov odluci da meni ništa ne ostave ja ipak nešto dobijem? pozdrav Citiraj
Floki odgovoreno: 30. srpanj 2008. odgovoreno: 30. srpanj 2008. Trebalo bi malo dublje ući u problematiku vašeg upita (bez ljutnje, al baš ne vjerujem da su vas lišili nasljedstva samo jer ste žensko dijete) pa bi o tome ovisio i adekvatan odgovor. U pravilu vas ne mogu lišiti nužnog dijela nasljedstva, ali iznimno je i to moguće ukoliko ste bili grubo nezahvalni prema ostaviteljima. I još jedna stvar, dobronamjerna opaska - ne krivite roditelje jer ne možete naći posao, ipak ste vi žena od 34 godine. Pozdrav! Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.