Jump to content

socijalna naknada


kvak

Preporučene objave

Imam jedno pitanje, korisnik sam socijalne naknade, samohrana sam majka i u tom rješenju mi CZSS odbija visinu alimentacije koju djeca primaju, dakle alimentacija se računa u prihod. može li mi netko objasniti tu odredbu?

Potom budući da imam djecu iz dvije veze, za najstarijeg sina mi se ne vodi da je to dijete samohranog roditelja jer nemam sudsko rješenje da je dijete dodijeljeno meni ( u vrijeme kad sam pokrenula spor za priznavanje očinstva to se rješavalo u centrima,ali budući da otac nikada nije djete tražio niti da vidi nisam onda smatrala da je to važno). Dakle dobivam 1100 kuna, za dvoje djece sam samohrana majka, za treće nisam, odbija mi se alimentacija kao prihod i zar je to ispravno u našem zakonu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pa na rješenju stoji stalna pomoć te dalje stoji : u ukupnom iznosu od 400% osnovice za ostvarivanje prava po osnovi socijalne skrbi, što umanjeno za prosječni mjesečni prihod obitelji od 500 kn iznosi 1100 kn.

međutim koliko sam ja razumjela zakon o socijalnoj skrbi na njemu stoji da je samohrani roditelj onaj koji sam živi niti u bračnoj niti izvanbračnoj zajednici, a i uonom djelu koji se odnosi na prihode nisam uočila alimentaciju osim ako se ona ne podrazumjeva u ITD.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija