Jump to content

kredit i vlasnistvo


sunchi

Preporučene objave

Postovani,

mm i ja planiramo nadogradnju kuce kod roditelja od mm. oni su jos uvijek potpuni vlasnici kuce, koju bi mi ujedno dali kao hipoteku za stambeni kredit (u banci su nam rekli da trazitelj kredita ne mora biti i vlasnik nekretnine koja se daje pod hipoteku).

s mm roditeljima smo okvirno dogovarali da bi oni mm dali gornji kat kuce, dok bi donji kat dijelile njegove sestre uz roditeljsko domrtno uzivanje. medutim, za sad nismo nista definirali tocno, nismo napravili nikakvi ugovor a radovi na kuci samo sto ne pocnu i kredit moramo cim prije uzeti.

stoga me zanima, kad uzmemo kredit i od mm roditelji daju tu kucu kao hipoteku, da li se moze raditi darovni ugovor? s obzirom da je kuca u vlasnistvu banke za vijeme trajanja kredita, pretpostavljam da ne, ili?

i da li mozda postoji nekakvo drugo rjesenje?

ne bih htjeli da se jednog dana desi (sad je sve lijepo i krasno) da mi otplacujemo kredit, ulozimo min.60.000EUR u kucu a na kraju nemamo nista od te kuce. (odnosno da se ona dijeli na jednake dijelove izmedu mm i njegovih dviju sestara koje nisu niti kune ulozile u nju).

 

zahvaljujem unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija