Jump to content

Nekretnine - posjed/vlasništvo


Monster

Preporučene objave

Prije godinu i pol dana kupila sam putem javne licitacije građevinsku parcelu od Općine - parcela s jedne strane graniči sa zgradom u vlasništvu Općine, u kojoj je desetljećima smješteno nekoliko obitelji. Neki su se uselili ilegalno, većina nisu nositelji stanarskog prava, a Općina ih ne može (ipak su oni glasači) izbaciti iako su u međuvremenu stekli (nasljedili) znatnu imovinu, no tamo žive i dalje jer je besplatno.

Uglavnom, prije kupovine konzultirala sam se s odvjetnikom koji mi je rekao da je sve uredu. Međutim, po isplati punog iznosa Općini, jedan od stanara susjedne zgrade (u vlasništvu Općine) tužio je Općinu tvrdeći da parcela nije mogla biti prodana jer se radi o nužnoj okućnici navedene zgrade - zgrada ima svoje dvorište i u katastarskom planu dvije su parcele jasno razdijeljene. Dobili smo i potvrdu Ureda državne uprave i sve je proslijeđeno sudu.

Gospodin već godinu dana ne želi maknuti automobil sa sada moje parcele i tvrdi da je ona u njegovom posjedu jer tamo već 5 godina parkira auto i suši rublje. Na savjet odvjetnika navedenu sam osobu tužila za povrat vlasništva u posjed, no sve to ide previše sporo - nikako.

Mogu li početi s uređivanjem parcele? Zapuštena je i devastirana - u međuvremenu je gospodin ispilio stabla, koja su opet bila moje vlasništvo, a više ih nema. Htjela bi tamo graditi obiteljsku kućicu, no vrijeme prolazi, a cijene komunalija lete u nebo..

 

:misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija