yozotrinity objavljeno: 18. kolovoz 2008. Dijeli objavljeno: 18. kolovoz 2008. Poštovani, Naime, imam sljedeci problem, mozda mi netko moze pomoci. Vlasnik sam prve nekretnine (stana) u Rijeci skoro 4 godine. Za tu sam nekretninu dijelom bio oslobodjen poreza. E,sada, promjenom posla (Zg) primoran sam promjeniti prebivalište. Naime vec tu nisam siguran da li mogu promjeniti na ''uobicajeno boraviste''. Uglavnom,kako novi sef kaze, trebam plaćati porez/prirez Zagrebu. Izgleda, da u tom slučaju ću morati platiti preostali porez na nekretninu? Ima li načina da se to izbjegne? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Lora1 odgovoreno: 4. rujan 2008. Dijeli odgovoreno: 4. rujan 2008. Mislim da to nema veze s plaćanjem poreza na nekretnine. Ti imaš pravo pri kupnji prve nekretnine na oslobođenje od poreza do 50m2. Preseljenje u drugi grad i promjena boravišta ili prebivališta ne znači da ti kasnije moraš platiti taj porez. Ti ćeš platiti porez ako npr. u Zagrebu kupuješ drugu nekretninu jer ti to više ne bi bila prva nekretnina i svoje pravo si iskoristi kupnjom stana u Rijeci. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.