Jump to content

spori postupak


blek

Preporučene objave

Molim pomoć,imam pravo na dio kuće koju je otac ostavio nama djeci svima po dio.Pošto ja stojim u drugom gradu i u nikakvom sam kontaktu s braćom i majkom koji stoje u toj kući a meni su promijenili bravu,pokrenuo sam postupak za razvrgnuće..uspjesno izbjegavaju raspravu i tvrde kako nemaju adresu jedne sestre koja je udata u Australiji.Naravno da lažu kako bi dobili na vremenu i odugovlačili. Odvjetnik kaže da je postupak dugotrajan jer se šalje na konzulat, diplomaciju dok se ona ne nađe cca1god.Što je previše.bez nje se ne može održat rasprava.Ima li kakav drugi način da se to ubrza?Da li to sve ovisi o sudkinji i ne mogu ništa nego čekat?Pošto ta sestra dosta putuje i živi na drugim kontinentima po par mjeseci, jel to znači da se može rasprava oduživat godinama i mene povlačit? molim odgovor sto prije.Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve ste točno shvatili. Odvjetnik vas je pošteno upozorio.

 

Postupak se može odugovlačiti godinama.

 

Jedan od načina na koji se u Hrvatskoj drugima nameće svoja volja i nanosi šteta je taj da se računa da žrtva zbog neučinkovitosti i sporosti sudstva te skupoće postupaka uopće neće odlučiti da štiti svoja prava. Osobno poznajem ne jednu oštećenu osobu koja je tako postupila. Pojednostavljeno rečeno - takvo sudstvo je postalo sredstvo ucjene. To je vrlo učinkovita metoda, a potpuno bezopasna za one koji ju primjenjuju.

 

Trajanje postupka, naravno, ovisi i o sucu (odnosno sutkinji), ali ne samo o njegovoj dobroj volji, nego i opterećenosti. Također ovisi i o državnoj administraciji jer u vrijeme e-maila, faxova i Interneta nema nikakvog razloga da se konzularni poslovi obavljaju sporo kao što se obavljaju, osim elementarnog nedostatka volje, a i gorih stvari od toga.

 

Vi sa svoje strane možete ubrzati postupak tako da sudu dostavite adresu osobe u Australiji. Postupak se može ubrzati tako da ona opunomoći nekoga da ju zastupa u Hrvatskoj, ili barem da prima dopise suda za nju na adresu u Hrvatskoj. Bilo bi logično da ju zastupa netko od braće, odnosno njihovih odvjetnika.

 

Ako ta osoba puno putuje, valjda može navratiti i rodbini u Hrvatskoj, pa obaviti usput i posao pri sudu (ako hoće i ako je sudac spreman tome prilagoditi raspored).

 

Ako sudac ocijeni da se stranka namjerno ne odaziva ili je nezainteresirana, može joj postaviti privremenog zastupnika ili odlučivati bez njezine prisutnosti (ponovno - ako hoće).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija